06/08/2021 06/08/2021 Mε ιδιαιτέρα χαρά υπεδέχθη o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή (State Senator) του Rhode Island κ. Λεωνίδα Ραπτάκη (Lou Raptakis), ο οποίος την Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στη Σύμη. Ο κ. Ραπτάκης τυγχάνει Πρόεδρος των ελληνικής καταγωγής Αμερικανών Γερουσιαστών και στην επίσκεψή του αυτή δεν ήταν...
06 Αυγούστου, 2021 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2021 - 11:18

Ελληνοαμερικάνος Γερουσιαστής στον Μητροπολίτη Σύμης

Διαδώστε:
Ελληνοαμερικάνος Γερουσιαστής στον Μητροπολίτη Σύμης

Mε ιδιαιτέρα χαρά υπεδέχθη o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή (State Senator) του Rhode Island κ. Λεωνίδα Ραπτάκη (Lou Raptakis), ο οποίος την Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στη Σύμη. Ο κ. Ραπτάκης τυγχάνει Πρόεδρος των ελληνικής καταγωγής Αμερικανών Γερουσιαστών και στην επίσκεψή του αυτή δεν ήταν μόνος, αλλά συνοδευόταν τόσο από Γερουσιαστές όσο και από μέλη των οικογενειών αυτών.

Ο κ. Ραπτάκης συνέστησε τον Σεβασμιώτατο στην εκλεκτή συνοδεία του ως τον δραστήριο Ποιμενάρχη των πλέον ακριτικών Νήσων της Ελληνικής Επικράτειας, εκφράζοντας παράλληλα το ζωηρό ενδιαφέρον του διά τα εθνικά μας θέματα και την πορεία τους. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε ευγενώς τους υψηλούς επισκέπτες και παρουσίασε δι’ ολίγων το ιστορικό της Ιεράς Μητροπόλεως, επισημαίνοντας ότι και η Ιερά μας Μητρόπολη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα και μία εκ των λοιπών εν Δωδεκανήσω Επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επίσης ευχαρίστησε τον Γερουσιαστή διά την έμπρακτη αγάπη του προς το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας και για την εθνική συμβολή του, καθ’ ότι ως γνωστόν ο κ. Ραπτάκης, επί 28 χρόνια διοργανώνει κατά την ετήσια επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, επίσημη εκδήλωση στο Κυβερνείο του Ροντ Άιλαντ, όπου στην μεγάλη αίθουσα της Γερουσίας και με πλήρη απαρτία των Μελών της αναγνωρίζεται η Ελλάδα, εκδίδεται και ψηφίζεται σε ζωντανή συνεδρίαση ψήφισμα υπέρ των δικαίων της Χώρας μας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Κύπρου.

Ακολούθως, αφού δέχθηκαν την εγκάρδια νησιωτική φιλοξενία, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ. Ραπτάκη ως ευλογία, αργυρά Εικόνα της Παναγίας, ευχόμενος την Προστασία και ευλογία Της στο εθνικό έργο που επιτελεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και εν τέλει οι επισκέπτες αναχώρησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, διά να μεταβούν ταπεινοί προσκυνητές στην Ι. Μονή του Πανορμίτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων