14/10/2022 14/10/2022 Ξεκίνησαν και φέτος με την ευλογία του Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσοστόμου οι κατηχητικές συνάξεις στο νησί. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Ελευθερίου, στους φιλόξενους χώρους του οποίου έλαβαν χώρα οι νεανικές δραστηριότητες, για να καλωσορίσει και να ευχαριστήσει τους Εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που συμμετείχαν. Το πρόγραμμα περιλάμβανε σειρά δραστηριοτήτων κατά ηλικίες,...
14 Οκτωβρίου, 2022 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2022 - 10:01

Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων στη Σύμη

Διαδώστε:
Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων στη Σύμη

Ξεκίνησαν και φέτος με την ευλογία του Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσοστόμου οι κατηχητικές συνάξεις στο νησί.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Ελευθερίου, στους φιλόξενους χώρους του οποίου έλαβαν χώρα οι νεανικές δραστηριότητες, για να καλωσορίσει και να ευχαριστήσει τους Εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που συμμετείχαν.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε σειρά δραστηριοτήτων κατά ηλικίες, όπως κατασκευές, προβολές, παιχνίδια, αθλητικούς αγώνες – μετάλλια, τραγούδια κ. α., ενώ για τα μεγαλύτερα παιδιά έγιναν ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα «Τρισδιάστατες Σχέσεις» και «Σχολείο βάσανο ή βάση;».

Τέλος για τις μητέρες των παιδιών, η Εκπαιδευτικός κ. Σοφία Αχτσή, επικεφαλής της εθελοντικής ομάδος της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών, ανέπτυξε θεολογικότατα το θέμα περί του Προσώπου της Κυρίας Θεοτόκου.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι χώροι του Ι. Ναού γέμισαν με τις χαρούμενες παιδικές φωνές των μαθητών της Σύμης, γεγονός το οποίο η τοπική κοινωνία σχολίασε με λίαν επαινετικά λόγια, αναγνωρίζοντας την πνευματική ωφέλεια των παιδιών μας από τέτοιου είδους και ποιότητας εκδηλώσεις.

Εις το εξής οι κατηχητικές συναντήσεις θα συνεχισθούν κάθε Σάββατο 11:00 – 13:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου με την ευθύνη του Εφημερίου π. Φιλοθέου Κάλφα και της Διακόνισσας κ. Αργυρώς Κυπριώτη και τις ίδιες ώρες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Γιαλό με την ευθύνη του Γραμματέως της Ι. Μητροπόλεως κ. Γεωργίου Πετροπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων