18/01/2021 18/01/2021 Σήμερα, Δευτέρα 18η Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, με τη συμμετοχή καθορισμένου αριθμού των πιστών σύμφωνα με τα νέα μέτρα της Πολιτείας που ισχύουν από σήμερα, στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Σύμη.  Ο Ναός αποτελεί πολύτιμο εκκλησιαστικό μνημείο της Σύμης και κόσμημα της αρχιτεκτονικής Ναοδομίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης...
18 Ιανουαρίου, 2021 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2021 - 13:52

Εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος στη Σύμη με συμμετοχή πιστών

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος στη Σύμη με συμμετοχή πιστών

Σήμερα, Δευτέρα 18η Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, με τη συμμετοχή καθορισμένου αριθμού των πιστών σύμφωνα με τα νέα μέτρα της Πολιτείας που ισχύουν από σήμερα, στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Σύμη. 

Ο Ναός αποτελεί πολύτιμο εκκλησιαστικό μνημείο της Σύμης και κόσμημα της αρχιτεκτονικής Ναοδομίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Όρθρου, ευλόγησε την Αρτοκλασία και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτουργούς του είχε άπαντες τους Εφημερίους της Νήσου, ενώ τα αναλόγια διακόνησαν, ο Ιεροψάλτης του Ναού κ. Γεώργιος Μοσκιού, ο κ. Μερκούριος Γιανναράς, ο κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης και ο κ. Αγαπητός Μιχελλής.

Επίσης κατά την Απόλυσιν διδακτικότατα κήρυξε και τον θείον λόγο, αναφερόμενος στην σεβασμία μορφή του Μεγάλου Αθανασίου, του «στύλου της Ορθοδοξίας», αναλύων διεξοδικώς τις μεγάλες αρετές του, τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και τους σθεναρούς αγώνες που διεξήγαγε προς αντιμετώπιση της αιρέσεως του αρειανισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων