17/01/2023 17/01/2023 Στην παλαίφατη Ιερά Μονή του Μεγάλου Σωτήρος, Μετόχιο του Πανορμίτου, σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου  κ. Χρυσόστομος προσέφερε την αναίμακτον Θεία Λατρεία, με συλλειτουργούς του, τον εορταζόμενον Πανοσιολογιώτατον Καθηγούμενον της κυριάρχου Μονής του Πανορμίτου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο Πατρό και τους Διακόνους π. Γεώργιο Κακακιό...
17 Ιανουαρίου, 2023 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2023 - 20:52

Η εορτή του Αγ. Αντωνίου και τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Πανορμίτου Σύμης

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγ. Αντωνίου και τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Πανορμίτου Σύμης

Στην παλαίφατη Ιερά Μονή του Μεγάλου Σωτήρος, Μετόχιο του Πανορμίτου, σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου  κ. Χρυσόστομος προσέφερε την αναίμακτον Θεία Λατρεία, με συλλειτουργούς του, τον εορταζόμενον Πανοσιολογιώτατον Καθηγούμενον της κυριάρχου Μονής του Πανορμίτου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο Πατρό και τους Διακόνους π. Γεώργιο Κακακιό και π. Παύλο Τερεζάκη. Έψαλλαν μελωδικότατα οι Ιεροψάλτες κ. Πανορμίτης Κακακιός και κ. Ιωάννης Ζαχαρίου.

Προτροπή του Σεβασμιωτάτου, ο εορτάζων Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος π. Αντώνιος ομίλησε δι’ ολίγων περί της μεγάλης μορφής του πάτρωνός του Αγίου, ενώ μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα δέοντα εις αυτόν, επαινέσας την εύορκη διακονία του, καθώς και το υγιές εκκλησιαστικό του φρόνημα, διά των οποίων με την Χάρη του Θεού και του Ταξιάρχου, υπηρετεί από την Ηγουμενική θέση με αυταπάρνηση την Μονή του Πανορμίτη και ευρύτερα την Εκκλησία, ευχόμενος να υπηρετήσει αυτήν και από υψηλοτέρα θέση ευθύνης.

Ο δε π. Αντώνιος εν συγκινήσει ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο διά την εμπιστοσύνη και την πατρική αγάπη που περιβάλλει την Μονή και τον ίδιον, εκζητών τις Αρχιερατικές του ευχές και ευλογίες διά την θεοφιλή συνέχισιν της Ηγουμενικής Διακονίας του.

Παρέστησαν δε και ο Δήμαρχος Σύμης, κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, ο Διοικητής Δ.Α.Ν. της Σύμης Συνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Βρανάς, ο Διοικητής του 549 Τ.Ε. Σύμης Ανχης κ. Γεώργιος Καμπίλαυκος, ως και εκπρόσωποι των λοιπών τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων, ως και ευάριθμο εκκλησίασμα. Τέλος παρετέθησαν εις όλους καφές και τα εόρτια κεράσματα.

  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων