10/11/2022 10/11/2022 Η Σύμη τίμησε την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στον γραφικό ομώνυμο Ιερό Ναό του, που βρίσκεται στην περιοχή «Δρακούντα» της νήσου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος αφίχθη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, κομίζοντας χαριτόβρυτο τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, τοποθετημένο σε περίτεχνη θήκη, προκειμένου οι πιστοί να προσκυνήσουν και να...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 0:19

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Σύμη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Σύμη

Η Σύμη τίμησε την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στον γραφικό ομώνυμο Ιερό Ναό του, που βρίσκεται στην περιοχή «Δρακούντα» της νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος αφίχθη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, κομίζοντας χαριτόβρυτο τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, τοποθετημένο σε περίτεχνη θήκη, προκειμένου οι πιστοί να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της Χάρης Του.

Εν συνεχεία χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερομένους Άρτους και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ως και την Διακονία του θείου λόγου, με συλλειτουργούς του τον π. Στέφανο Μακρή Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν, ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Σύμης κ. Δημοσθένης Γιανναράς, ο κ. Πανορμίτης Κακακιός και ο κ. Δημήτριος Κοπανίδης.

Προ της Απόλυσης τελέσθηκε πέριξ του Ιερού Ναού λιτανεία του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου. Στην λειτουργική Σύναξη συμμετείχαν πολυπληθείς πιστοί με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκα, τον Αντιδήμαρχο Σύμης κ. Νικήτα Γρύλλη, τον Διοικητή Δ.Α.Ν. Σύμης Συνταγματάρχη κ. Παναγιώτη Βρανά κ.α. Μετά το πέρας, η ευλαβής οικογένεια των Επιστατών προσέφερε σ’ όλους τους πιστούς εορταστική Τράπεζα και εκλεκτά παραδοσιακά κεράσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων