06/09/2023 06/09/2023 Το διήμερο Τρίτη 5η και Τετάρτη 6η Σεπτεμβρίου 2023, πανηγυρικώς και με αθρόα συμμετοχή του Χριστεπωνύμου Λαού, εορτασθηκε στη Σύμη, το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και ιδιαιτέρως εις τα εννέα Αυτού Ιερά Σεβάσματα. Εχθές Τρίτη 5η Σεπτεμβρίου, εσπέρας της παραμονής, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις το Ιερόν Μονύδριον του Ταξιάρχου Μιχαήλ του...
06 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2023 - 20:46

Η εορτή του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης

Διαδώστε:
Η εορτή του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης

Το διήμερο Τρίτη 5η και Τετάρτη 6η Σεπτεμβρίου 2023, πανηγυρικώς και με αθρόα συμμετοχή του Χριστεπωνύμου Λαού, εορτασθηκε στη Σύμη, το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και ιδιαιτέρως εις τα εννέα Αυτού Ιερά Σεβάσματα.

Εχθές Τρίτη 5η Σεπτεμβρίου, εσπέρας της παραμονής, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις το Ιερόν Μονύδριον του Ταξιάρχου Μιχαήλ του Περιβιώτου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου εκ του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρ. π. Στεφάνου Μακρή και του Πρεσβ. π. Γεωργίου Κακακιού, ενώ το ι. αναλόγιο διακόνησαν οι Ιεροψάλτες κ. Αγαπητός Μιχελλής και κ. Πανορμίτης Κακακιός.

Σήμερα Τετάρτη 6η Σεπτεμβρίου, κυριώνυμος ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε πανηγυρικώς στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Πανορμίτου. Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιος Πατρός, ο Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Δημητρίου, ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης, φιλοξενούμενος του Σεβασμιωτάτου, οι Ιερείς π. Φιλόθεος Κάλφας και π. Γεώργιος Κακακιός, ως και ο Ιεροδιάκονος και αδελφός της Μονής π. Παύλος Τερεζάκης. Το δε Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν γλυκυφθόγγως, ο κ. Σταύρος Πήλιουρας, Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής μετά του φιλοξενουμένου κ. Νικολάου Τσιρούδη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε το θείον λόγον προς τους παρεπιδημούντας, ιδία εκ της Νήσου Λέρου και αλλαχού, ευσεβείς προσκυνητάς του Ταξιάρχου, αναφερθείς στο ιστορικό αυτό θαυμαστό γεγονός του γενομένου θαύματος, ευχόμενος όπως ο Παμμέγιστος Αρχάγγελος και στους χαλεπούς καιρούς μας, ανακόψει όπως τότε και σήμερα τα τρικυμιώδη κύματα της δαιμονικής αποστασίας και τον κατακλυσμόν της κακίας, περιφρουρώντας την Πατρίδα μας, ως και άπαντα τον κόσμο και μάλιστα όλους όσοι καταφεύγουν υπό την σκέπη των αύλων Αυτού Πτερύγων.

Προ της απολύσεως έλαβε χώρα, προς αγιασμόν των εκατοντάδων πιστών, η περιφορά της Εικόνος του εν Χώναις Θαύματος πέριξ του Καθολικού και έμπροσθεν της κεντρικής Πύλης της Μονής, όπου ανεπέμφθη δέησις υπέρ υγείας, σωτηρίας και θείας βοηθείας πάντων των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών, των εγγύς και μακράν, ως και των εν θαλάσσαις και αέρι πλεόντων, των επικαλουμένων την Χάριν του Παμμεγίστου Ταξιάρχου.

Τέλος η Ιερά Μονή προσέφερε εις τον αύλιο χώρο της, πλούσια Μοναστηριακή δοχή στους συμμετέχοντες πιστούς, ώστε το κλίμα της πνευματικής χαράς και ευφροσύνης, να επισφραγισθεί και με την ευλογημένη ευκαιρία της διαπροσωπικής επικοινωνίας και επαφής των ανθρώπων.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Πανηγυρικό Εσπερινό

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων