06/12/2021 06/12/2021 Μια ακόμα λειτουργική ευκαιρία στην προεόρτια πνευματική περίοδο των Χριστουγέννων έδωσε στο ευσεβές και φιλάγιο ποίμνιο της τοπικής εκκλησίας της Σύμης, η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου. Στην Σύμη, νησί με μακραίωνη ναυτική ιστορία και δραστηριότητα, ιδιαίτερη τιμή και σέβας, απονέμεται στον κατ’ εξοχήν Άγιο των θαλασσινών, τον Άγιο Νικόλαο. Δια τούτο και οι ευσεβείς...
06 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2021 - 13:29

Η ιερά πανήγυρη του Αγίου Νικολάου στη Σύμη

Διαδώστε:
Η ιερά πανήγυρη του Αγίου Νικολάου στη Σύμη

Μια ακόμα λειτουργική ευκαιρία στην προεόρτια πνευματική περίοδο των Χριστουγέννων έδωσε στο ευσεβές και φιλάγιο ποίμνιο της τοπικής εκκλησίας της Σύμης, η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου. Στην Σύμη, νησί με μακραίωνη ναυτική ιστορία και δραστηριότητα, ιδιαίτερη τιμή και σέβας, απονέμεται στον κατ’ εξοχήν Άγιο των θαλασσινών, τον Άγιο Νικόλαο. Δια τούτο και οι ευσεβείς κάτοικοι ανήγειραν και αφιέρωσαν στην Χάρη του επτά συνολικά Ι. Ναούς, εκ των οποίων την κύρια θέση κατέχει ο Ενοριακός που ευρίσκεται στην Άνω Χώρα του οικισμού της Σύμης.

Σήμερα Δευτέρα 6η Δεκεμβρίου, ημέρα κυριώνυμος της ιεράς του Μνήμης, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό του Αγίου, με συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πανορμίτου Αρχιμ. π. Αντώνιο Πατρό, τον π. Ελευθέριο Οθίτη εφημέριο της παρακειμένης Ενορίας Αγίου Αθανασίου και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το δε ιερό Αναλόγιον διακόνησαν οι Ιεροψάλτες, κ. Μερκούριος Γιανναράς και ο κ. Δημήτριος Κοπανίδης.

Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος εκ του ευαγγελικού αναγνώσματος, το οποίον παρέθεσε τους Μακαρισμούς του Κυρίου, ομίλησε για τον εορταζόμενο Άγιο, στο πρόσωπον του οποίου επληρώθησαν οι Κυριακοί λόγοι «Μακάριοι οι πραείς…», καθ’ ότι στην μακραίωνη συνείδηση της Εκκλησίας υπήρξε όντως «εικόνα πραότητος». Τέλος, ευχήθη στους πιστούς και ιδιαιτέρως στους παρισταμένους εκπροσώπους του Λιμενικού, καθώς και στους ναυτικούς μας να τον έχουν πάντοτε προστάτη και φρουρό στην ζωή και τα ταξίδια τους.

Το εσπέρας της Κυριακής 5ης Δεκεμβρίου 2021, παραμονή της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Μεγάλου Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας στο Εξωκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Τσαγκριάς Σύμης, συμπαραστατούμενος από τον π. Στέφανο Μακρή, Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, ενώ το ι. Αναλόγιο διακόνησαν οι Ιεροψάλτες κ. Πανορμίτης Κακακιός και κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων