03/06/2022 03/06/2022 Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εορτάστηκε στη Σύμη, την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Κέντρο των εορτασμών ήταν ο γραφικότατος παραθαλάσιος Ι. Ναός της Αναλήψεως, όπου ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος προέστη το πρωί της Λειτουργικής Συνάξεως, έχοντας συλλειτουργούς τον Γεν. Αρχιερατικό μας Επίτροπο π. Στέφανο Μακρή και τον Διάκονο...
03 Ιουνίου, 2022 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2022 - 12:16

Η πανήγυρη της δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως στη Σύμη

Διαδώστε:
Η πανήγυρη της δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως στη Σύμη

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εορτάστηκε στη Σύμη, την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Κέντρο των εορτασμών ήταν ο γραφικότατος παραθαλάσιος Ι. Ναός της Αναλήψεως, όπου ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος προέστη το πρωί της Λειτουργικής Συνάξεως, έχοντας συλλειτουργούς τον Γεν. Αρχιερατικό μας Επίτροπο π. Στέφανο Μακρή και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Το αναλόγιο διακόνησε ο Ιεροψάλτης κ. Μερκούριος Γιανναράς, ο οποίος διά των ψαλέντων, συνέβαλε καθοριστικά στην πνευματική ανάταση των πιστών, που για μια ακόμη χρονιά κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, ο οποίος, σημειωτέον, κοσμείται με εκπληκτικής ξυλογλυπτικής τέχνης τέμπλο και ιερές Εικόνες, μεταφερθέντα από τις έναντι αλησμόνητες Πατρίδες, ολίγον προ της τραγωδίας του θέρους του 1922.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο αναλύων τα υψηλά νοήματα της Εορτής, μετά την Θεία Λειτουργία προέστη της Λιτανείας της ιεράς Εικόνας και εν συνεχεία ευλόγησε τους προσφερομένους Άρτους.

Μετά το πέρας, η φιλόξενη Επιτροπή του Ι. Ναού προσέφερε καφέ και τα καθιερωμένα εόρτια κεράσματα στους συμμετέχοντες πιστούς, ώστε η πνευματική χαρά να διοχετευθεί και στην διαπροσωπική επαφή και επικοινωνία των ανθρώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων