21/05/2022 21/05/2022 Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε και εφέτος 20η και 21η Μαΐου 2022 εν πληθούση Εκκλησία στο ακριτικό Καστελλόριζο η ιερά μνήμη των πολιούχων του Αγίων, Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο τον επ’ ονόματι των Αγίων τιμώμενο και πανηγυρίζοντα, παμμεγέθη Μητροπολιτικό Ναό του Νησιού. Ο Μητροπολίτης Σύμης,...
21 Μαΐου, 2022 - 20:26
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 20:28

Η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καστελλορίζου

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καστελλορίζου

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε και εφέτος 20η και 21η Μαΐου 2022 εν πληθούση Εκκλησία στο ακριτικό Καστελλόριζο η ιερά μνήμη των πολιούχων του Αγίων, Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο τον επ’ ονόματι των Αγίων τιμώμενο και πανηγυρίζοντα, παμμεγέθη Μητροπολιτικό Ναό του Νησιού.

Ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να προστή των λατρευτικών Συνάξεων της Πανηγύρεως, μετέβη από εχθές Παρασκευή 20η Μαΐου στο ακριτικό νησί συνοδευόμενος από τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, τους εκ Ρόδου Ιεροψάλτες κ. Παναγιώτη Μανουσάκη και τον Ιατρό κ. Κομνηνό Κουτλινό, ως και τον κ. Πανορμίτη Κακακιό, υιό του Διακόνου μας, οι οποίοι διηκόνησαν μελιρρύτως το ι. Αναλόγιο λαμπρύνοντες έτι περισσότερο την εορτή.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων, συμπαραστατούμενος από τον ακούραστο Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπος της Νήσου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Μαλτέζο και τον Διάκονο Γεώργιο Κακακιό.

Την σημερινή κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία συλλειτουργών μετά των προαναφερομένων κληρικών. Μετά την απόλυση έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ι. εφεστίου Εικόνος των πολιούχων Αγίων στους γραφικούς δρομίσκους και το «κορδόνι», όπως ονομάζεται στην ντοπιολαλιά, η προκυμαία του πανέμορφου νεοκλασσικού οικισμού, προς ευλογία και επιστηριγμό των ακριτών κατοίκων και των ευλαβών προσκυνητών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην ζωή και το τεράστιο έργο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος διακρίθηκε όχι μόνο σε έργα πολιτικής και διοικητικής συνέσεως, στρατιωτικής δεξιοτεχνίας, φρονήσεως και ανδρείας, αλλά και σε έργα πραγματικά μεγάλα, στερεώσεως του μέχρι τότε διωκομένου Χριστιανισμού και ενισχύσεως της Εκκλησίας.

Παρέστησαν οι τοπικές Αρχές με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μεγίστης κ. Γεώργιο Σαμψάκο οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Ν Καστελλορίζου και το τιμητικό της άγημα, οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και οι εκπαιδευτικοί της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαιδεύσεως μαζί με τους μαθητές της Νήσου.

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός

   

 

Όρθρος και Θεία Λειτουργία

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων