09/01/2024 10/01/2024 Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα πανηγύρισε την Κυριακή 7η Ιανουαρίου 2024 την Σύναξη του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Σύμης, με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος. Το απόγευμα του Σαββάτου 6ης Ιανουαρίου 2024, κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο...
09 Ιανουαρίου, 2024 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2024 - 1:33

Η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Σύμης

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Σύμης

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα πανηγύρισε την Κυριακή 7η Ιανουαρίου 2024 την Σύναξη του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Σύμης, με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 6ης Ιανουαρίου 2024, κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος υπό του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Αρχιμανδρίτη Αντωνίου Πατρού, του Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρ. Στεφάνου Μακρή, των λοιπών Εφημερίων της νήσου και του Ιεροδιακόνου π. Παύλου Τερεζάκη. Ο Σεβασμιώτατος, ευαγγελιζόμενος τον θείο λόγο αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου και ευχήθηκε, το κήρυγμα του Βαπτιστού του Σωτήρος, να αποτελεί πάντοτε για όλους μας δίδαγμα σωτηρίας και οδοδείκτη μετανοίας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας, με συλλειτουργούς του άπαντες τους ως άνω κληρικούς. Τα αναλόγια λάμπρυναν κατά την πανήγυρη, δεξιά ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού κ. Δημοσθένης Γιανναράς, μετά του υιού του Μερκουρίου και του κ. Πανορμίτη Κακακιού, περιστοιχιζόμενοι και εξ ετέρων.

Τον θείο λόγο, κήρυξε και πάλι διδακτικότατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σεβασμία μορφή του Τιμίου Προδρόμου, αναλύοντας θεολογικώς την θεία αποστολή και τον βαρυσήμαντο ρόλο του κατά την Βάπτιση του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό, καθ’ ότι υπήρξε ο Όρθρος που ανήγγειλε τον ερχομό της ημέρας του Κυρίου. Ο Άγιος Ιωάννης κηρύσσει προδρομικώς στην έρημο ο,τι θα διδάξει αργότερα ο Κύριος στο Ευαγγέλιο, με πέντε βαρυσήμαντες λέξεις,: «Μετανοεῖτε, ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν».

Προ της Απολύσεως λιτανεύθηκε η Ιερά Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου στις παρακείμενες οδούς του Ιερού Ναού, ενώ προ του Δημαρχιακού, του Μητροπολιτικού Μεγάρου, και της Λέσχης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων αναπέμφθηκε Δέηση. Μεταξύ των πιστών, παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύμης κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικήτας Γρύλλης και κ. Ηλίας Χάσκας, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής Διοίκησης Άμυνας Νήσου Σύμης Συνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Βρανάς, καθώς και εκπρόσωποι των λοιπών τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων