21/11/2021 21/11/2021 Σήμερα Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, εορτάστηκε με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα στην Σύμη, η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοιού. Την παραμονή το βράδυ, στο εξωκκλήσι του Ξίσους χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου και συμπαραστατούμενου από τον Γεν....
21 Νοεμβρίου, 2021 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 16:41

Η μεγάλη Θεομητορική Εορτή στη Σύμη

Διαδώστε:
Η μεγάλη Θεομητορική Εορτή στη Σύμη

Σήμερα Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, εορτάστηκε με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα στην Σύμη, η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοιού.

Την παραμονή το βράδυ, στο εξωκκλήσι του Ξίσους χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου και συμπαραστατούμενου από τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. π. Στέφανο Μακρή, τον Οικον. π. Χρήστο Σταθόπουλο και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, ετελέσθη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, με την συμμετοχή ευαρίθμων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν την Παναγία και να ανάψουν το κεράκι της προσευχής τους.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Παναγίας Ελεημονητρίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Θ. Λειτουργία και μίλησε επικαίρως, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο π. Φιλόθεο Κάλφα, τον π. Παντελεήμονα Μακρόπουλο, τον π. Γεώργιο Χατζηχρυσάφη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το ι. Αναλόγιο διακόνησαν, ο Ιεροψάλτης – Αναγνώστης κ. Αγαπητός Μιχελής, ο κ. Μιχαήλ Κυπριώτης, ο κ. Πανορμίτης Κακακιός, ο κ. Αναστάσιος Μπαλής και ο κ. Δημήτριος Κοπανίδης.

Εκτός του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε και στρατιωτική αντιπροσωπεία της Δ.Α.Ν. Σύμης με επικεφαλής τον Διοικητή του 549 ΤΕ Αντισυνταγματάρχη κ. Βασίλειο Μπεσλεμέ, που παρέστη και στην τελεσθείσα εν συνεχεία επίσημη Δοξολογία της σημερινής εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο κατά την Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, εορτάζεται η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί έτσι η προσφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων