14/03/2022 15/03/2022 Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 εορτάστηκε με σεμνοπρέπεια και την δέουσα ευλάβεια στην Ιερά Μητρόπολή Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου η Κυριακή της Ορθοδοξίας, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου Σύμης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Πρωτοπρ. Στεφάνου Μακρή, Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου και Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού και...
14 Μαρτίου, 2022 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2022 - 1:44

Η Σύμη τίμησε την 74η Επέτειο της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Διαδώστε:
Η Σύμη τίμησε την 74η Επέτειο της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 εορτάστηκε με σεμνοπρέπεια και την δέουσα ευλάβεια στην Ιερά Μητρόπολή Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου η Κυριακή της Ορθοδοξίας, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου Σύμης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Πρωτοπρ. Στεφάνου Μακρή, Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου και Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού και του Διακόνου π. Γεωργίου Κακακιού.

Αφού ετελέσθη πανηγυρικώς ο Όρθρος της εορτής με τα θεόπνευστα υμνογραφήματα των Αγίων Πατέρων, που απέδωσαν μελωδικότατα ο Ιεροψάλτης του Ι. Ναού κ. Δημοσθένης Γιανναράς, ο Σεβασμιώτατπς Ποιμενάρχης τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και επικαίρως κήρυξε και τον θείο λόγο. Εν τέλει, κατά την τάξη έγινε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Μέγα Συνοδικόν της Ορθοδοξίας και εψάλη το Μέγα Προκείμενον «Τις Θεός Μέγας…».

Μετά την απόλυση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου, ετελέσθη πανηγυρική Δοξολογία, επί τη συμπληρώσει 74 ετών από την 7η Μαρτίου 1948, ημέρα της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου στον κορμό της Μητέρας Ελλάδος, μετατιθεμένης εφέτος της επετείου, λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας.

Παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, συμπαραστατουμένου από την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σεβαστή Λούπη, τον Αντιδήμαρχο κ. Νικήτα Γρύλλη και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσημος εκπρόσωπος της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Χρήστος Μπάρδος. Παρέστησαν επίσης Εκπαιδευτικοί των Σχολείων της Νήσου, μαθητές και ομάδα προσκόπων. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Δντης του ΕΠΑΛ Σύμης κ. Αναστάσιος Μεγαλούδης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων