21/08/2022 21/08/2022 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Σύμης, επί τη Συνάξει της εκεί αποτεθησαυρισμένης Ι. Εικόνος Παναγίας «του Χάρου». Ακολούθως, τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.     Στο μεταξύ, χθες το βράδυ...
21 Αυγούστου, 2022 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2022 - 12:02

Η Σύναξη της Παναγίας του Χάρου στη Σύμη και η χθεσινή εκδήλωση για τις Προσφυγοπούλες Παναγίες

Διαδώστε:
Η Σύναξη της Παναγίας του Χάρου στη Σύμη και η χθεσινή εκδήλωση για τις Προσφυγοπούλες Παναγίες

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Σύμης, επί τη Συνάξει της εκεί αποτεθησαυρισμένης Ι. Εικόνος Παναγίας «του Χάρου».

Ακολούθως, τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

 

 

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ στη στο Πλατύ της Παναγιάς της Χαρτωμένης, οι Συμιακοί έζησαν μια καταπληκτική βραδιά, μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και μνήμες από τον ξεριζωμό της φυλής από τα πατρογονικά εδάφη, όλα δωσμένα μέσα από αφήγηση, χορούς, και παραστάσεις. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις δυο προσφυγοπούλες Παναγιές, Καμαριανή και Καραμακκιανή.
Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Μανώλης Αντωνόγλου και ο σύλλογος Συμιακών Ρόδου, που βασίστηκε σε ιδέα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Σύμης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων