28/02/2023 28/02/2023 Την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 202, ημέρα πικρής αναμνήσεως «της από του Παραδείσου της τρυφής εξορίας του Πρωτοπλάστου Αδάμ», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο της Ενορίας π. Φιλόθεο Κάλφα και τους Διακόνους...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 17:42

Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Σύμης

Διαδώστε:
Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Σύμης

Την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 202, ημέρα πικρής αναμνήσεως «της από του Παραδείσου της τρυφής εξορίας του Πρωτοπλάστου Αδάμ», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο της Ενορίας π. Φιλόθεο Κάλφα και τους Διακόνους π. Γεώργιο Κακακιό και π. Παύλο Τερεζάκη. Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες, κ. Αγαπητός Μιχελλής και κ. Αναστάσιος Μπαλής.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, αντί άλλου λόγου, ανέγνωσε ευκρινώς τον Κατηχητήριο Πατριαρχικό Λόγο της Α.Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος επεσήμανε και προέτρεψε εις όλους μας, να επιδιώκομε την ασκητική προσπάθεια, προκειμένου υπερβούμε τον εγωκεντρισμό και να συναντήσουμε τον συνάνθρωπο μέσω των έργων της κατά Χριστόν ευποιίας, της φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης, χάριν της αγάπης, άνευ της οποίας παραμένουμε εγκλωβισμένοι στον εαυτόν μας και τα υπαρξιακά μας αδιέξοδα.

Πρόκειται για τους όρους εκείνους, τους οποίους θέτει και το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα, το οποίο, οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας τοποθετούν στην έναρξη αυτής της σημαντικής περιόδου, ως υψίστη κατηχητική βακτηρία, διότι μας διδάσκει πρακτικά τον θεόδεκτο τρόπο ζωής και πορείας κατά το ανοιγόμενο πνευματικό αυτό στάδιο, με στόχο την απελευθέρωσή μας από τα ποικιλόμορφα πάθη, που καταδυναστεύουν την ζωή την δική μας αλλά και των λοιπών συνανθρώπων μας. Αυτοί, με κορυφαία την έμπρακτη χριστιανική προς όλους αγάπη, είναι άλλωστε και οι πνευματικοί θησαυροί τους οποίους, σε αντίθεση με τους υλικούς, πρέπει να συγκεντρώνουμε από αυτήν την γη, για να θησαυρίζουμε πνευματικά στον ουρανό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων