10/02/2024 10/02/2024 Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Σύμη η ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού και ιδιαιτέρως με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου, όπου το δεξιό κλίτος του μεγαλοπρεπούς αυτού Ναού, τιμάται επ’ ονόματι του εορταζομένου Αγίου. Επίσης ως πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη και θησαυρός ανεκτίμητος φυλάσσεται εκεί απότμημα του χαριτοβρύτου λειψάνου...
10 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:23
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 15:27

Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στον Άγιο Αθανάσιο Σύμης

Διαδώστε:
Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στον Άγιο Αθανάσιο Σύμης

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Σύμη η ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού και ιδιαιτέρως με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου, όπου το δεξιό κλίτος του μεγαλοπρεπούς αυτού Ναού, τιμάται επ’ ονόματι του εορταζομένου Αγίου.

Επίσης ως πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη και θησαυρός ανεκτίμητος φυλάσσεται εκεί απότμημα του χαριτοβρύτου λειψάνου του λαοφιλούς αυτού Αγίου, το οποίο πλήθος ανθρώπων έσπευσε να προσκυνήσει προς αγιασμόν και πνευματική ωφέλεια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο του Ι. Ναού Οικονόμο Ελευθέριο Οθίτη, τον Εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Πεδίου π. Χρήστο Σταθόπουλο, τον Εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου π. Γεώργιο Κακακιό, ενώ το ιερό Αναλόγιο διακόνησαν μελιρρύτως ο Ιεροψάλτης κ. Ελευθέριος Ξηράκης με τον κ. Αναστάσιο Μπαλή, συμμετέχοντος του Δημάρχου Σύμης κ. Ελευθερίου Παπακαλοδούκα και πλήθους πιστών.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ναού και εν τέλει προσεφέρθησαν στους εκκλησιαζομένους καφές και πλούσια πατροπαράδοτα κεράσματα στην παρακείμενη ενοριακή αίθουσα, αλλά και στον ηλιόλουστο περίβολο του Ι. Ναού.

 

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων