04/04/2022 04/04/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος προσέφερε την αναίμακτη Θεία Λατρεία στο Ιερό Θυσιαστήριο του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης την Κυριακή Δ’ Νηστειών 3 Απριλίου 2022, με συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό και τον Πρεσβύτερο Φιλόθεο Κάλφα, ενώ το ι. Αναλόγιο διακόνησε ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς...
04 Απριλίου, 2022 - 18:59
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2022 - 18:50

Μνημόσυνα Προηγουμένων της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης

Διαδώστε:
Μνημόσυνα Προηγουμένων της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος προσέφερε την αναίμακτη Θεία Λατρεία στο Ιερό Θυσιαστήριο του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης την Κυριακή Δ’ Νηστειών 3 Απριλίου 2022, με συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό και τον Πρεσβύτερο Φιλόθεο Κάλφα, ενώ το ι. Αναλόγιο διακόνησε ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής κ. Μερκούριος Γιανναράς.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέστη των δύο Ιερών Μνημοσύνων, τα οποία ετελέσθησαν με ιδιαίτερη συγκίνηση και το πρώτο ήταν το εννεαήμερο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Κοενάκη, ενώ το έτερο το δεκαεξαετές του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γαβριήλ Μαργαρίτη, αμφοτέρων Ηγουμενευσάντων στην Ιερά Μονή. Δραττόμενος δε της ευκαιρίας, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε δι’ ολίγων περί των δύο αυτών σεμνών μορφών, οι οποίες κόσμησαν πνευματικά την Μονή του Πανορμίτη επί δεκαετίες, διακονούντες αμφότεροι με ταπείνωση, αυταπάρνηση και θυσιαστική αγάπη τους πολυπληθείς προσκυνητές του Παμμεγίστου Αρχαγγέλου.

Τέλος διενεμήθησαν προς τους ευαρίθμους πιστούς, που προσήλθαν να τιμήσουν τους Κεκοιμημένους Ηγουμένους, τα κόλλυβα και οι σχετικές μοναστηριακές προσφορές, υπέρ μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων