10/01/2022 10/01/2022 Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή μετά τα Φώτα, 9 Ιανουαρίου 2022, στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το τετραετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κυρού Χρυσοστόμου Δημητριάδη του Ιμβρίου, ο οποίος είχε διατελέσει πρώτος Μητροπολίτης της Μητροπόλεως αυτής του Οικουμενικού Θρόνου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε...
10 Ιανουαρίου, 2022 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2022 - 18:19

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Σύμης κυρού Χρυσοστόμου του Ιμβρίου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Σύμης κυρού Χρυσοστόμου του Ιμβρίου

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή μετά τα Φώτα, 9 Ιανουαρίου 2022, στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το τετραετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κυρού Χρυσοστόμου Δημητριάδη του Ιμβρίου, ο οποίος είχε διατελέσει πρώτος Μητροπολίτης της Μητροπόλεως αυτής του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία μετά την απόλυση, προέστη του Ιερού Μνημοσύνου. Συλλειτουργοί του ήταν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτης τού Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός, ο Ιερομόναχος π. Ανδρέας Δημητρίου, ο Πρεσβύτερος π. Παντελεήμων Μακρόπουλος και ο Διάκονος π. Γεώργιος Κακακιός. Την ιερά υμνωδία απέδωσαν γλυκυφθόγγως ο Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής κ. Μερκούριος Γιανναράς και ο Ιεροψάλτης της Ενορίας Ευαγγελισμού Σύμης κ. Αγαπητός Μιχελλής, αμφότεροι Αναγνώστες.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε με λίαν συγκινητικούς και εμπνευσμένους λόγους στην σεμνή προσωπικότητα του αοιδίμου Προκατόχου του, στην σταυρική πορεία της πολυκυμάντου βιοτής του, στην «εξορία» από την πατρώα του γη και προπαντός στο πνεύμα αυταπαρνήσεώς του και υπακοής του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίον τον εξέλεξε και απέστειλε ως πρώτον Μητροπολίτη της νεοσυστάτου τότε Μητροπόλεως των ακριτικών Νήσων, όπου και ηνάλωσε εαυτόν μέχρι τελευταίας του αναπνοής, διακονών ευόρκως και θυσιαστικώς την Μητέρα Εκκλησία.

Δείτε σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων