11/02/2024 11/02/2024 Κατά τον σημερινό εορτασμό της 6ης επετείου από την εκλογή και την εις Επίσκοπον χειροτονία του, ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία εις τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου Σύμης. Συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρ. π. Στέφανος Μακρής, Εφημέριος του Ναού και Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος...
11 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2024 - 12:24

Ο εορτασμός της 6ης επετείου από την εκλογή και την εις Επίσκοπον χειροτονία του Μητροπολίτη Σύμης

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της 6ης επετείου από την εκλογή και την εις Επίσκοπον χειροτονία του Μητροπολίτη Σύμης

Κατά τον σημερινό εορτασμό της 6ης επετείου από την εκλογή και την εις Επίσκοπον χειροτονία του, ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία εις τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου Σύμης.

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρ. π. Στέφανος Μακρής, Εφημέριος του Ναού και Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος και ο π. Γεώργιος Κακακιός, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Σύμης. Το δε ι. Αναλόγιο διακόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Δημοσθένης Γιανναράς μετά του Ιεροψάλτου κ. Ελευθερίου Ξηράκη.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κήρυξε διδακτικότατα τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην ευαγγελική παραβολή των ταλάντων, σύμφωνα με την οποία ένας οικοδεσπότης (ο Θεός) μοίρασε τάλαντα (χαρίσματα) σε τρεις δούλους του, ανάλογα με την αξία και τις δυνατότητες του καθενός. Στον πρώτον έδωσε πέντε τάλαντα, στον δεύτερο δύο και στον τρίτο ένα. Ο πρώτος, αξιοποιώντας αυτά που έλαβε, κέρδισε άλλα πέντε, ο δεύτερος άλλα δύο, αλλά ο τρίτος δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου το τάλαντό του. Το έθαψε στην γη και όταν εκλήθησαν όλοι να αποδώσουν λογαριασμό, οι δυό πρώτοι βραβεύτηκαν, ενώ ο τρίτος κατακρίθηκε. Με την παραβολή των ταλάντων ο Κύριος θέλει να μας επισημάνει τα δώρα και τα χαρίσματα, τα ταλέντα, που ο Θεός έχει δώσει στον άνθρωπο. Ο καθένας μας, πρέπει να καλλιεργήσει και να αναδείξει τα χαρίσματά του, προσφέροντας αυτά με πολλή αγάπη στους συνανθρώπους του και τελικά μέσω αυτών, στον Ίδιο τον Δωρεοδότη Θεό. Όποιος αρνείται την προσφορά της αγάπης, ο Κύριος τον απορρίπτει οριστικά, αφού ο άνθρωπος εκείνος προτιμά μόνος του τον εγωισμό και με τον τρόπο αυτό, δυστυχώς χωρίζει τον εαυτό του από τον Θεό της αγάπης.

Στην σημερινή λειτουργική Σύναξη, προσήλθαν και εκκλησιάστηκαν, πέραν των πολυπληθών πιστών, ο Δήμαρχος Σύμης κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, ο Διοικητής Δ.Α.Ν. της Σύμης Συνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Βρανάς, εκπρόσωποι των λοιπών τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων, οι οποίοι κατά την διανομή του αντιδώρου ευχήθηκαν εγκαρδίως στον Μητροπολίτη και Πνευματικό μας Πατέρα για την επέτειό του, εκδηλώνοντας τα οφειλόμενα αισθήματα σεβασμού και αγάπης προς Αυτόν.

Τέλος, μετά την απόλυση, με την μέριμνα του φιλόξενου και δραστηρίου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Μητροπολιτικού Ναού και των εθελοντριών κυριών, προσεφέρθησαν στους εκκλησιαζομένους καφές και πλούσια κεράσματα στο παρακείμενο Αρχονταρίκι, αλλά και στο χαλικόστρωτο προαύλιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων