28/10/2022 28/10/2022 Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Θεομητορικό Ενοριακό Ναό του Ευαγγελισμού Σύμης. Μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε, με τη δέουσα τιμή, η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και συμπαραστατουμένου...
28 Οκτωβρίου, 2022 - 19:44
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2022 - 18:32

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου και της Αγίας Σκέπης στη Σύμη

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου και της Αγίας Σκέπης στη Σύμη

Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Θεομητορικό Ενοριακό Ναό του Ευαγγελισμού Σύμης.

Μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε, με τη δέουσα τιμή, η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και συμπαραστατουμένου εκ του ιερού Κλήρου της Νήσου.

Παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σεβαστή Λούππη, τον Αντιδήμαρχο κ. Νικήτα Γρύλλη και έτερα Μέλη του.

Παρέστησαν επίσης, ο Διοικητής της ΔΑΝ Σύμης, Συνταγματάρχης (ΠΖ) κ. Παναγιώτης Βρανάς, ο Διοικητής του 549 ΤΕ, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες, οι οποίοι έλαβαν μέρος και στην παρέλαση, ο Εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας η Λιμενάρχης Σύμης, καθώς και Εκπαιδευτικοί των Σχολείων της Νήσου, οι Μαθητές και ομάδες προσκόπων.

Σ’ όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις φυσικά συμμετείχε πολύς κόσμος.

Μετά την Απόλυση της Δοξολογίας, τον Πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η Δασκάλα του Πετριδείου 2ου Δημοτικού Σχολείου Σύμης, κ. Μαρία Μαλλιάκα, αναφερόμενη εμπεριστατωμένα και στην συμμετοχή των Εθελοντών Δωδεκανησίων στον Πόλεμο.

Αμέσως μετά, στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προέστη της επιμνημόσυνης δέησης και εν συνεχεία κατατέθηκαν στεφάνια από τους προαναφερομένους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών.

Έπειτα, ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση, με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και του Πανορμιτείου Γυμνασίου, καθώς και των Λυκείων του Νησιού. Ακολούθησαν οι πρόσκοποι και την παρέλαση ολοκλήρωσαν οι μάχιμοι στρατιώτες της ΔΑΝ Σύμης.

Έτσι έκλεισαν κι εφέτος οι τιμητικές εκδηλώσεις, για να τιμηθούν όλοι εκείνοι οι Ήρωες, οι οποίοι με αυταπάρνηση και ακράδαντη πίστη, θυσιάστηκαν για τα ιδανικά και την ελευθερία της Πατρίδας, γράφοντας μία από τις σημαντικότερες και ενδοξότερες νεότερες σελίδες της παγκοσμίου ιστορίας της.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Θεία Λειτουργία:

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από Δοξολογία – Επιμνημόσυνη Δέηση – Παρέλαση

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων