18/09/2022 18/09/2022 Πανηγυρικά εόρτασε η τοπική Εκκλησία της Σύμης την τρίτη επέτειο της μετακομιδής τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Οσίου πατρός ημών Ιωσήφ του Γεροντογιάννη, το οποίο εκ της Ιεράς Μονής Καψά Σητείας μετέφερε τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσόστομο, ανταποκρινόμενος σε σχετικό...
18 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:06
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2022 - 18:09

Ο Γ’ εορτασμός της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιωσήφ Γεροντογιάννη στην Σύμη

Διαδώστε:
Ο Γ’ εορτασμός της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιωσήφ Γεροντογιάννη στην Σύμη

Πανηγυρικά εόρτασε η τοπική Εκκλησία της Σύμης την τρίτη επέτειο της μετακομιδής τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Οσίου πατρός ημών Ιωσήφ του Γεροντογιάννη, το οποίο εκ της Ιεράς Μονής Καψά Σητείας μετέφερε τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσόστομο, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημά του.

Η υψίστη αυτή ευλογία για την Σύμη, παραμένει έκτοτε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Χώρας, Ναό στον οποίο διετέλεσε Εφημέριος τις τρεις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, ο κατά σάρκα εγγονός του Οσίου, Αρχιμ. Ιωσήφ Γεροντάκης μεταφέροντας στην Σύμη και την τιμή του Οσίου.

Έτσι λοιπόν σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό αυτό Ιερό Ναό με συλλειτουργούς του τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανορμίτη Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό, τον φιλοξενούμενο Αρχιμ. Ιωσήφ Αδαμόπουλο, τον Αιδεσ. Πρεσβύτερο Αντώνιο Μανιά, εφημέριο του Ι. Ναού και όλους τους Εφημερίους των παρακειμένων ενοριών της Άνω Χώρας. Τα αναλόγια διηκόνησαν γλυκυφθόγγως ο Ιεροψάλτης και παράλληλα Επίτροπος του Ι. Ναού κ. Αγαπητός Μιχελής και ο κ. Πανορμίτης Κακακιός.

Μετά την Δοξολογία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερομένους Άρτους, ενώ προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η λιτανεία του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Οσίου πέριξ του Ιερού Ναού προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.

Τέλος, με την μέριμνα του φιλόξενου και δραστηρίου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας και των κυριών αυτής, προσφέρθηκαν στους εκκλησιαζομένους καφές και πλούσια πατροπαράδοτα κεράσματα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων