02/04/2023 02/04/2023 Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, κατά το διήμερο 1η και 2α Απριλίου 2023, μετέβη στην γενέτειρά του στην Κω, ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, για να συμμετάσχει στα Θυρανοίξια του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, πόλεως Κω, όπου διετέλεσε Ιερατικώς Προιστάμενος από το έτος 2004 μέχρι της εκλογής του. Πριν...
02 Απριλίου, 2023 - 18:34
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 18:56

Ο Μητροπολίτης Σύμης στα Θυρανοίξια της Αγίας Παρασκευής στην Κω

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύμης στα Θυρανοίξια της Αγίας Παρασκευής στην Κω

Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, κατά το διήμερο 1η και 2α Απριλίου 2023, μετέβη στην γενέτειρά του στην Κω, ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, για να συμμετάσχει στα Θυρανοίξια του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, πόλεως Κω, όπου διετέλεσε Ιερατικώς Προιστάμενος από το έτος 2004 μέχρι της εκλογής του.

Πριν τον χθεσινό Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, πραγματοποιήθησαν με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τα Θυρανοίξια του επισκευασθέντος και πλήρως ανακαινισθέντος, Ιερού αυτού Ναού, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017.

Την Ι. Ακολουθία των Θυρανοιξίων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Ναθαναήλ, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αγκύρας κ. Ιερεμίου και του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου.

Επίσης συμμετείχαν, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ναθαναήλ Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, Κώος την καταγωγή, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, νυν Ιερατικώς Προιστάμενος της Ενορίας Αγίας Παρασκευής και οι πλείστοι των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Συμπροσευχόμενη παρέστη η Μοναχή Ευπραξία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω, με την Συνοδεία της.

Εκ μέρους των Πολιτικών Αρχών παρέστησαν ο κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Θεοδόσιος Νικηταράς, Δήμαρχος Κω, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, κ. Ιωάννης Παππάς, ο κ. Γεώργιος Νικητιάδης, πρ. Υπουργός και Βουλευτής Δωδεκανήσου, ως και Υποψήφιοι Βουλευτές, οι λοιπές τοπικές Πολιτικές, Στρατιωτικές, Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και εκατοντάδες πιστοί και Ενορίτες «φαιδρώς πανηγυρίζοντες», επί τω χαροποιώ γεγονότι.

Αφού ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ολοκλήρωσε την τελετουργία εκπλύσεως της καινής Αγίας Τραπέζης του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού, έθεσε κατά την τάξιν την Αρχιερατική υπογραφή αυτού στο Κατασάρκιο και κάλεσε τιμής ένεκεν μεταξύ των άλλων και τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, για να υπογράψει και ο ίδιος.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερομένους άρτους και εν τέλει διένειμε την «ευλογία» των Θυρανοιξίων εις τους συμμετέχοντες πιστούς.

Σήμερα, Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, ομοίως χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, συλλειτουργούντων, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αγκύρας κ. Ιερεμίου, του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων κ. Ναθαναήλ, του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννου Διακοπαναγιώτου και ετέρων Ιερέων και Διακόνων.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από aegeanews.gr και kosnews24.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων