28/01/2023 28/01/2023 Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, κατά το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου, προέστη στις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, στον φερώνυμο Ιερό Βαπτιστήριο του Αγίου, στην περιοχή Λινοπότι της Κω. Ο Σεβασμιώτατος φιλοξενήθηκε από τον οικείο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ....
28 Ιανουαρίου, 2023 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2023 - 11:55

Ο Μητροπολίτης Σύμης στην εορτή ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στο Λινοπότι

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύμης στην εορτή ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στο Λινοπότι

Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, κατά το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου, προέστη στις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, στον φερώνυμο Ιερό Βαπτιστήριο του Αγίου, στην περιοχή Λινοπότι της Κω.

Ο Σεβασμιώτατος φιλοξενήθηκε από τον οικείο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Σημειώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος είναι ο Κτίτωρ του Ιερού Βαπτιστηρίου, το οποίο ανήγειρε κατά τα έτη που διακόνησε την τοπική Εκκλησία ως Πρωτοσύγκελλος, Εφημέριος και Ανακαινιστής εκ βάθρων του παρακειμένου Ιερού Ναού Αγίου Παύλου Λινοποτίου.

Παραμονή της εορτής, εψάλη ο Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ενώ τους δύο Αρχιερείς πλαισίωσαν, ο Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης π. Ιωακείμ και οι Ιερείς: π. Αντώνιος Κασιώτης, π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου, π. Ιωάννης Σταυρόπουλος και π. Βαγιανός-Ιωάννης Κώστογλου. Έψαλλαν εν χορώ υπό την διεύθυνσιν του Πρωτοψάλτου κ. Μιχαήλ Ανδρέου, οι Ιεροψαλτες κ.κ. Γεώργιος Σανιδάς, Γεώργιος Κανδύλης, Αντώνης Λύχνος και Ιωάννης Κιάρης, ενώ συμμετείχαν και ευάριθμοι πιστοί, οι οποίοι προσκύνησαν και το εκεί φυλασσόμενο απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ανακάλεσε στην μνήμη του και μνημόνευσε στην ομιλία του, πρόσωπα που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανέγερση του ιερού αυτού χώρου καθώς και όλες τις προσπάθειες ετών για την ανέγερσή του – παρά τα εμπόδια που υπήρχαν – αλλά και τα λαμπρά του εγκαίνια προ δεκαετίας, την 13η Νοεμβρίου 2013.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ναθαναήλ, αφού καλοσώρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, τον προσκάλεσε να καθιερώσει την ετήσια συμμετοχή του στον εορτασμό της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου στο Ιερό Βαπτιστήριο που έκτισε.

Ανήμερα της εορτής, ομοίως στο Πανηγυρίζον Ιερό Βαπτιστήριο εψάλη ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και τελέσθηκε υπ’ Αυτού η Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Ναθαναήλ.

 

Φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων