19/11/2023 19/11/2023 Το Σαββατοκύριακο 18η & 19η Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν στην Ρόδο με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Συμαίων Ρόδου «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ», επί τη διαγενομένη εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Προστάτης Αρχάγγελος της Σύμης Μιχαήλ ο Πανορμίτης και η ομώνυμη Ιερά Μονή του. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης,...
19 Νοεμβρίου, 2023 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2023 - 15:07

Ο Μητροπολίτης Σύμης στην εορτή του Πανορμίτη των Συμαίων της Ρόδου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύμης στην εορτή του Πανορμίτη των Συμαίων της Ρόδου

Το Σαββατοκύριακο 18η & 19η Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν στην Ρόδο με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Συμαίων Ρόδου «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ», επί τη διαγενομένη εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Προστάτης Αρχάγγελος της Σύμης Μιχαήλ ο Πανορμίτης και η ομώνυμη Ιερά Μονή του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος, αν και βρισκόταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εν Κωνσταντινουπόλει για την συμμετοχή του στην συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, μετέβη εσπευσμένως στην γειτονική Ρόδο, ανταποκρινόμενος στην σχετική πρόσκληση, προκειμένου να τιμήσει το Δ.Σ. και τα Μέλη αυτού του πολυπληθούς και ιδιαιτέρως ενεργού Συλλόγου με τις πολυσχιδείς και αξιόλογες δραστηριότητες, που αποτελεί ισχυρό συνεκτικό παράγοντα της Συμαικής παροικίας της Ρόδου με την γενέθλια γη της Σύμης.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το «Συμιακό σπίτι» με τον υπέροχο εκθεσιακό του χώρο, όπου ευλόγησε την Αρτοκλασία και τέλεσε Αγιασμό.

Εν συνεχεία, παρουσίασε με ιδιαιτέρα χαρά και ικανοποίηση τον άρτι τυπωθέντα επετειακό Τόμο: «100 χρόνια, Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης, 1922-2022», έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης, ο οποίος εξεδόθη με την συνεργασία και αρωγή, μεταξύ άλλων, και του Συλλόγου «Γλαύκος» και ιδιαιτέρως του εξέχοντος στελέχους του κ. Εμμανουήλ Αντωνόγλου, ο οποίος μετείχε στην εκδοτική επιτροπή.

Έτσι ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους κοπιάσαντες και επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σωτήριο Ζουρούδη, καθώς και πολλά άλλα Μέλη, που κατέκλυσαν τον χώρο. Η όλη επιτυχημένη εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά πλουσίων παραδοσιακών κερασμάτων.

Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Ρόδου

Σήμερα το πρωί, Κυριακή 19η Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, κανονική αδεία και προτροπή του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, χοροστάτησε εις τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος πόλεως Ρόδου, ευλόγησε την προσφερομένη Αρτοκλασία του Συλλόγου.

Στο τέλος ο Σεβαμσιώτατος προέστη της Λιτανείας, πέριξ του Ι. Ναού, της Εικόνας του Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, αντιγράφου της πρωτοτύπου, που φυλάσσεται προς ευλογία των Μελών του Συλλόγου στο «Συμιακό σπίτι».

Συλλειτούργησαν, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Αναγνώστου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σκλιβάκης και ο Ευλαβ. Διάκονος Νικηφόρος Γιαννίκος.

Συμπροσευχόμενοι εν τω Ιερώ Βήματι ήσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, Βοηθός Επίσκοπος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, ο οποίος εκ μέρους του οικείου Ποιμενάρχου προσεφώνησε καταλλήλως, καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, όστις αντιφώνησε, ευχαριστών τον Άγιον Ρόδου και τους συλλειτουργούς Αυτώ κληρικούς του διά την φιλοξενία και την εγνωσμένην αγάπην των.

Εκδηλώσεις στο “Συμιακό Σπίτι”

     

Θεία Λειτουργία και Λιτανεία

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων