14/08/2022 14/08/2022 Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε, την Κυριακή Θ’ Ματθαίου, στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύμης με συλλειτουργούς του τον π. Αντώνιο Μανιά, Εφημέριο του Ναού και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Την δε Ιερά Υμνωδία απέδωσαν μελωδικότατα οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Αγαπητός Μιχελλής...
14 Αυγούστου, 2022 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2022 - 18:51

Ο Μητροπολίτης Σύμης στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύμης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύμης στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύμης

Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε, την Κυριακή Θ’ Ματθαίου, στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύμης με συλλειτουργούς του τον π. Αντώνιο Μανιά, Εφημέριο του Ναού και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Την δε Ιερά Υμνωδία απέδωσαν μελωδικότατα οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Αγαπητός Μιχελλής και κ. Ιωάννης Τσίγκος.

Η Ευαγγελική Περικοπή της Ημέρας:

Ματθ. ιδ´ 22 – 34

22Και ευθέως ηνάγκασεν ο Ιησούς τους μαθητάς αυτού εμβήναι εις το πλοίον και προάγειν αυτόν εις το πέραν, έως ου απολύση τους όχλους. 23 και απολύσας τους όχλους ανέβη εις το όρος κατ’ ιδίαν προσεύξασθαι. οψίας δε γενομένης μόνος ην εκεί. 24 το δε πλοίον ήδη μέσον της θαλάσσης ην, βασανιζόμενον υπό των κυμάτων· ην γαρ εναντίος ο άνεμος. 25 τετάρτη δε φυλακή της νυκτός απήλθε προς αυτούς ο Ιησούς περιπατών επί της θαλάσσης. 26 και ιδόντες αυτόν οι δε μαθηταί επί την θάλασσαν περιπατούντα εταράχθησαν λέγοντες ότι φάντασμά εστι, και από του φόβου έκραξαν. 27 ευθέως δε ελάλησεν αυτοίς ο Ιησούς λέγων· Θαρσείτε, εγώ ειμι· μη φοβείσθε. 28 αποκριθείς δε αυτώ ο Πέτρος είπε· Κύριε, ει συ ει, κέλευσόν με προς σε ελθείν επί τα ύδατα· 29 ο δε είπεν, Ελθέ. και καταβάς από του πλοίου ο Πέτρος περιεπάτησεν επί τα ύδατα ελθείν προς τον Ιησούν. 30 βλέπων δε τον άνεμον ισχυρόν εφοβήθη, και αρξάμενος καταποντίζεσθαι έκραξε λέγων· Κύριε, σώσόν με. 31 ευθέως δε ο Ιησούς εκτείνας την χείρα επελάβετο αυτού και λέγει αυτώ· Ολιγόπιστε! εις τι εδίστασας; 32 και εμβάντων αυτών εις το πλοίον εκόπασεν ο άνεμος. 33 οι δε εν τω πλοίω ελθόντες προσεκύνησαν αυτώ λέγοντες· Αληθώς Θεού υιός ει. 34 Και διαπεράσαντες ήλθον εις την γην Γεννησαρέτ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων