14/08/2021 14/08/2021 Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, σε όλες τις ενορίες, τελούνταν οι ιερές Παρακλήσεις προς τιμήν της Υπεραγίας και ενδόξου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος ακούραστα περιόδευσε σε κάθε ενοριακό Ναό αλλά και σε πολλά ακόμη εξωκκλήσια Της. Χοροστάτησε στους εσπερινούς και έψαλε με το...
14 Αυγούστου, 2021 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2021 - 12:05

Ο Μητροπολίτης Σύμης χοροστάτησε στις παρακλήσεις του νησιού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύμης χοροστάτησε στις παρακλήσεις του νησιού

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, σε όλες τις ενορίες, τελούνταν οι ιερές Παρακλήσεις προς τιμήν της Υπεραγίας και ενδόξου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος ακούραστα περιόδευσε σε κάθε ενοριακό Ναό αλλά και σε πολλά ακόμη εξωκκλήσια Της.

Χοροστάτησε στους εσπερινούς και έψαλε με το χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο Αγιορειτικό ύφος τον Μικρό και Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα. Στο τέλος των ακολουθιών, ομιλούσε στους πιστούς για το Θεομητορικό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον κορυφαίο ρόλο που Αυτή διεδραμάτισε στο Μυστήριο της σωτηρίας του γένους των ανθρώπων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων