05/06/2023 05/06/2023 Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα πανηγύρισε το διήμερο 4η και 5η Ιουνίου 2023, η πολυπληθής Ενορία της Αγίας Τριάδος Σύμης. Ο πανηγυρίζων ευμεγέθης Ιερός Ναός δεσπόζει σε περίοπτη θέση στο επάνω μέρος του Χωριού, αποτελώντας την κορωνίδα του γραφικού νεοκλασσικού οικισμού της Συμαικής «Άνω Χώρας». Σήμερα το πρωί, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ομοίως...
05 Ιουνίου, 2023 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 12:33

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος στην πανήγυρη της ενορίας Αγίας Τριάδος Σύμης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος  στην πανήγυρη της ενορίας Αγίας Τριάδος Σύμης

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα πανηγύρισε το διήμερο 4η και 5η Ιουνίου 2023, η πολυπληθής Ενορία της Αγίας Τριάδος Σύμης. Ο πανηγυρίζων ευμεγέθης Ιερός Ναός δεσπόζει σε περίοπτη θέση στο επάνω μέρος του Χωριού, αποτελώντας την κορωνίδα του γραφικού νεοκλασσικού οικισμού της Συμαικής «Άνω Χώρας».

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ομοίως ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και ευηγγελίσθη τον θείο λόγο στους πιστούς, έχοντας συλλειτουργούς του τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Στέφανο Μακρή, τους Οικονόμους π. Ελευθέριο Οθίτη και π. Χρήστο Σταθόπουλο, τον π. Αντώνιο Μανιά, τον π. Παντελ. Μακρόπουλο, τον π. Φιλόθεο Κάλφα, τον π. Γεώργιο Κακακιό, τον Εφημέριο του εορτάζοντος Ι. Ναού Αγίας Τριάδος π. Γεώργιο Χατζηχρυσάφη και τον Ιεροδιάκονο π. Παύλο Τερεζάκη. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία της εφεστίου ι. Εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ του Ι. Ναού προς ευλογία των συμμετεχόντων πιστών.

Εκκλησιάστηκαν δεκάδες πιστοί και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκα, μετά του Αντιδημάρχου κ. Νικήτα Γρύλλη, ο Διοικητής της Δ.Α.Ν. Σύμης Συνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Βρανάς, ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος Υψηλάντης κ. α.

Τέλος, με την μέριμνα του δραστήριου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας και των κυριών αυτής προσφέρθηκαν ως είθισται στους πολυπληθείς εκκλησιαζομένους καφές και πλούσια πατροπαράδοτα κεράσματα στις αίθουσες και το προαύλιο του Ναού.

          

Εσπερινός

Το εσπέρας της Κυριακής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου υπό του Γεν. Αρχιερ. Επιτρόπου Πρωτοπρ. Στεφάνου Μακρή, των λοιπών Εφημερίων της Νήσου και του Ιεροδιακόνου μας π. Παύλου Τερεζάκη. Καθ’ όλη δε την διάρκεια της εσπερινής Ακολουθίας και μέχρι αργά το βράδυ, πολλοί πιστοί προσέρχονταν για να ανάψουν το κερί τους και να προσευχηθούν, κλίνοντας το γόνυ της ψυχής και του σώματος, εις τον εν Τριάδι προσκυνούμενον Κύριον. Το αναλόγιο εκόσμησαν εχθές και σήμερα οι Ιεροψάλτες, κ. Κύριλλος Κονδύλης, κ. Αγαπητός Μιχελλής, κ. Ανέστης Κεσελόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. και ο υιός αυτού κ. Γεώργιος Κεσελόπουλος, Εκπαιδευτικός.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε εμπνευσμένα προς τους πολυπληθείς πιστούς, περί του Προσώπου του Αγίου Πνεύματος, το Οποίον «όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας» και αγιάζει «πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον».

Στον Εσπερινόν παρέστησαν και οι τοπικές Αρχές, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκα και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής της Δ.Α.Ν. Σύμης Συνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Βρανάς και ο Άρχων Δικαιοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Μετά την εσπερινή ακολουθία, έλαβε χώρα το «πανηγύρι» της Ενορίας στο χαλικόστρωτο «πλατύ» του Ναού, όπου εδόθη η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επισφραγίσουν το κλίμα της πνευματικής χαράς και ευφροσύνης, με την αυθεντική αυτή μορφή διαπροσωπικής επικοινωνίας και επαφής μεταξύ τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων