17/07/2023 17/07/2023 Με την πατροπαράδοτη ευσέβεια που τον διακρίνει, ο Συμαϊκός λαός εόρτασε και φέτος την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και στους τέσσερις επ’ ονόματί της Ιερούς Ναούς του νησιού. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον παλαίφατο Κοιμητηριακό Ναό...
17 Ιουλίου, 2023 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 15:46

Ο Συμαϊκός λαός τίμησε την Αγία Μαρίνα και στους τέσσερις ομώνυμους ναούς του νησιού

Διαδώστε:
Ο Συμαϊκός λαός τίμησε την Αγία Μαρίνα και στους τέσσερις ομώνυμους ναούς του νησιού

Με την πατροπαράδοτη ευσέβεια που τον διακρίνει, ο Συμαϊκός λαός εόρτασε και φέτος την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και στους τέσσερις επ’ ονόματί της Ιερούς Ναούς του νησιού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον παλαίφατο Κοιμητηριακό Ναό της Αγίας στο Χωριό, όπου στα χρόνια της σκλαβιάς λειτουργούσε η ξακουστή «Σχολή της Αγίας Μαρίνας», ομιλώντας για την ζωή και το διδακτικό παράδειγμα της Αγίας.

Συλλειτουργοί του ήταν ο Οικονόμος π. Ελευθέριος Οθίτης, ο π. Αντώνιος Μανιάς, ο π. Γεώργιος Κακακιός και ο Ιεροδιάκονος π. Παύλος Τερεζάκης. Το αναλόγιο εκόσμησαν οι Ιεροψάλτες κ. Αγαπητός Μιχελλής και κ. Μιχαήλ Κυπριώτης.

Καθ’ όλην την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί συνέρρεαν ευλαβικά για να προσκυνήσουν την Ιερά εφέστια Εικόνα της εορταζομένης Αγίας και παράλληλα να επισκεφθούν τους τάφους των προσφιλών τους, αποδεικνύοντας έτσι, ότι στην Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, οι νεκροί λογίζονται απλά κεκοιμημένοι των οποίων προσδοκούμε την ανάσταση.

Ο δε Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως αυτών, ευχόμενος προς το εκκλησίασμα, διά πρεσβειών της εορταζομένης Αγίας, έτη πολλά με υγεία κατ’ άμφω, δύναμη και σθένος.

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Το εσπέρας της παραμονής, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 και περί ώρα 19:00 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στο Ναύδριο της Αγίας στην περιοχή «Πότι», χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή των Πρεσβ. π. Χρήστου Σταθοπούλου, π. Γεωργίου Κακακιού και του Ιεροδιακόνου π. Παύλου Τερεζάκη, ενώ το αναλόγιο διακόνησαν οι Ιεροψάλτες κ. Αγαπητός Μιχελλής, κ. Νικήτας Βογιατζής και κ. Πανορμίτης Κακακιός.

Στην εσπερινή ακολουθία, που έλαβε χώρα στο ευσκιόφυλλο προαύλιο έμπροσθεν του Ιερού Ναού, προσήλθαν αρκετοί πιστοί, οι οποίοι άναψαν το κεράκι της πίστεως, προσευχήθηκαν στην Αγία και τέλος δέχθηκαν το καθιερωμένο κέρασμα των ευσεβών Επιστατών.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Θεία Λειτουργία και το Τρισάγιο

       

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Εσπερινό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων