19/04/2022 19/04/2022 Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 18 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τρίτης, στον Ι. Ενοριακό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Ελεημονητρίας Σύμης, σε ιδιαίτερο κλίμα κατανύξεως και ιεροπρεπείας, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο π. Φιλόθεο Κάλφα και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το ι....
19 Απριλίου, 2022 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2022 - 18:20

Όρθρος Μεγάλης Τρίτης στην Παναγία Ελεημονήτρια Σύμης

Διαδώστε:
Όρθρος Μεγάλης Τρίτης στην Παναγία Ελεημονήτρια Σύμης

Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 18 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τρίτης, στον Ι. Ενοριακό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Ελεημονητρίας Σύμης, σε ιδιαίτερο κλίμα κατανύξεως και ιεροπρεπείας, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο π. Φιλόθεο Κάλφα και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Το ι. αναλόγιο διακόνησαν ο Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής Πανορμίτου κ. Μερκούριος Γιανναράς και ο κ. Αναστάσιος Μπαλής, ενώ προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν αρκετοί Χριστιανοί μας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα.

Το Συναξάριο της ημέρας αναφέρεται στην Παραβολή των Δέκα παρθένων, των πέντε φρονίμων και των πέντε ανοήτων, που η συμπεριφορά τους πρέπει να μας παραδειγματίσει ανάλογα. Η υμνολογία μας θυμίζει επίσης την παραβολή των ταλάντων και μας παρακινεί να καλλιεργούμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός, όχι με ιδιοτέλεια, αλλά προς δόξαν Θεού και προς όφελος των ανθρώπων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων