16/08/2021 16/08/2021 Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε και εφέτος η Σύμη μαζί με όλον τον Ορθόδοξο κόσμο, την Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Εφόρου και Προστάτιδος του Γένους μας. Ο Εσπερινός της Παναγίας τελέστηκε σε όλες τις Εκκλησίες και εξωκκλήσια που πανηγυρίζουν την Κοίμησή της. Ιδιαίτερα και με κάθε μεγαλοπρέπεια ετελέσθη Μέγας Πανηυρικός Εσπερινός...
16 Αυγούστου, 2021 - 18:38
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 17:48

Πανηγύρισε η Παναγία “Αληθινή” στην ακριτική Σύμη

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Παναγία “Αληθινή” στην ακριτική Σύμη

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε και εφέτος η Σύμη μαζί με όλον τον Ορθόδοξο κόσμο, την Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Εφόρου και Προστάτιδος του Γένους μας.

Ο Εσπερινός της Παναγίας τελέστηκε σε όλες τις Εκκλησίες και εξωκκλήσια που πανηγυρίζουν την Κοίμησή της. Ιδιαίτερα και με κάθε μεγαλοπρέπεια ετελέσθη Μέγας Πανηυρικός Εσπερινός στην Νέα Μεγάλη Παναγία του Κάστρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατουμένου από μέρους του Ιερού Κλήρου.

Μετά την αρτοκλασία εψάλησαν τα εγκώμια της Θεοτόκου από τον κλήρο και το εκκλησίασμα. Ακολούθησε η ευλογία των κολύβων από τον Σεβ. Μητροπολίτη.

Με έμπνευσμένο κήρυγμα εγκωμίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης την Παναγία μας τονίζοντας την σημασία της εορτής καθώς και τις αρετές της Θεοτόκου, ιδιαίτερα την ταπείνωση και την υποταγή στο θέλημα του Θεού.

Τέλος διεμοιράσθηκαν κόλλυβα καθώς και τα πατροπαράδοτα κεράσματα.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας «Αληθινής», ο οποίος κατακλύσθηκε από τους πιστούς που συνέρρευσαν διά να προσκυνήσουν την χάριν Της, και πολλοί εξ΄αυτών να συμμετάσχουν στο μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας.

Ομοίως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, διά το θεομητορικό πρόσωπον της Παναγίας μας και το κεντρικό ρόλο που Εκείνη διαδραμάτισε για την σωτηρίαν του ανθρωπίνου γένους, ευχηθείς προς πάντας όπως με τις πρεσβείες Της αξιωθώμεν των επηγγελμένων ημίν αγαθών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων