22/05/2023 22/05/2023 Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε και εφέτος Σάββατο 20η και Κυριακή 21η Μαίου 2023 εν πληθούση Εκκλησία στο ακριτικό Καστελλόριζο η ιερά μνήμη των πολιούχων του Αγίων, Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο τον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του νησιού. Της Ιεράς Πανηγύρεως προέστη, τη κανονική αδεία...
22 Μαΐου, 2023 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2023 - 14:57

Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καστελλορίζου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καστελλορίζου

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε και εφέτος Σάββατο 20η και Κυριακή 21η Μαίου 2023 εν πληθούση Εκκλησία στο ακριτικό Καστελλόριζο η ιερά μνήμη των πολιούχων του Αγίων, Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο τον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του νησιού.

Της Ιεράς Πανηγύρεως προέστη, τη κανονική αδεία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, συμπαραστατούμενος από τον Αιδεσιμ. Αρχιερατικό Επίτροπο Μεγίστης, Πρωτοπρ. Γεώργιο Μαλτέζο, τον Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Σταύρο Ψαρομμάτη, φιλοξενούμενον κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τον Αιδεσιμ. Πρεσβ. Γεώργιο Κακακιό και τον Ευλαβ. Ιεροδιάκονο Παύλο Τερεζάκη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, τέλεσε στον νεοεγκαινιασθέντα, υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, παρακείμενον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σαντραπέ τον Γάμον των ομογενών Καστελλοριζίων εξ Αυστραλίας κ. Αντωνίου Κιοσόγλου μετά της κ. Μαρίας Κατροπούλου, γεγονός διά το οποίο μετέβη στο ακριτικό αυτό Νησί της Ιεράς Μητρόπολης Σύμης.

Στην Πανήγυρη παρέστησαν οι τοπικές Δημοτικές Αρχές και οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Ν Καστελλορίζου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, καθώς και οι εκπαιδευτικοί της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαιδεύσεως μαζί με τους μαθητές της Νήσου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

          

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων