12/06/2022 12/06/2022 Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, η μεγάλη εορτή της Αγίας Πεντηκοστής, η οποία αποτελεί άλλωστε για εθνικούς λόγους και την δεύτερη Πανήγυρη της Ιεράς Μονής. Το απόγευμα του Σαββάτου και ώρα 19:00 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...
12 Ιουνίου, 2022 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2022 - 17:08

Περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Πεντηκοστής στον Πανορμίτη Σύμης

Διαδώστε:
Περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Πεντηκοστής στον Πανορμίτη Σύμης

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, η μεγάλη εορτή της Αγίας Πεντηκοστής, η οποία αποτελεί άλλωστε για εθνικούς λόγους και την δεύτερη Πανήγυρη της Ιεράς Μονής.

Το απόγευμα του Σαββάτου και ώρα 19:00 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου υπό του Πανοσ. Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Αντωνίου Πατρού και πάντων των εφημερίων της νήσου μετά του Διακόνου π. Γεωργίου Κακακιού. Το δε ιερό αναλόγιο διακόνησαν γλυκυφθόγγως οι Ιεροψάλτες, κ. Δημοσθένης και Μερκούριος Γιανναράς, ο κ. Νικόλαος Καμπύλης, ο κ. Χαράλαμπος Κατσιμπρής και ο κ. Πανορμίτης Κακακιός.

Η εσπερινή Ακολουθία τελέσθηκε στο Καθολικό του Ταξιάρχου, ενώ προ της Απολύσεως, έλαβε χώρα η Λιτή, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Πεντηκοστής και η Αρτοκλασία. Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, ομίλησε επικαίρως στους ευλαβείς προσκυνητάς περί του γεγονότος της Πεντηκοστής και της Επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων