12/06/2022 12/06/2022 Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, η μεγάλη εορτή της Αγίας Πεντηκοστής, η οποία αποτελεί άλλωστε για εθνικούς λόγους και την δεύτερη Πανήγυρη της Ιεράς Μονής. Το πρωΐ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Όρθρου της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...
12 Ιουνίου, 2022 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2022 - 17:35

Πλήθος πιστών στον Πανορμίτη Σύμης για την Πεντηκοστή

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στον Πανορμίτη Σύμης για την Πεντηκοστή

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, η μεγάλη εορτή της Αγίας Πεντηκοστής, η οποία αποτελεί άλλωστε για εθνικούς λόγους και την δεύτερη Πανήγυρη της Ιεράς Μονής.

Το πρωΐ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Όρθρου της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου και ακολούθησε η τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εξ αυτού, συλλειτουργούντων του Πανοσ. Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Αντωνίου Πατρού και του Διακόνου π. Γεωργίου Κακακιού. Την ιερά υμνωδία απέδωσαν γλυκυφθόγγως ο Πρωτοψάλτης της Μονής κ. Μερκούριος Γιανναράς και ο Ιεροψάλτης κ. Πανορμίτης Κακακιός.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ευθύς αμέσως τελέσθηκε ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, ανέπεμψε τις κατανυκτικές ευχές της Γονυκλισίας. Εκκλησιάστηκαν ο Άρχων Δικαιοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Δ.Α.Ν. Σύμης Συνταγματάρχης κ. Βρανάς, ο Δήμαρχος Σύμης κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικήτας Γρύλλης, η Αστυνομικός Διοικητής κ. Ιωάννα Ραφτοπούλου και οι Έφοροι της Ι. Μονής.

Καθ’ όλη την διάρκεια της Λειτουργικής συνάξεως, πλήθος προσκυνητών από την Σύμη, αλλά και πολλοί άλλοι που έφθασαν με ημερόπλοια από την Ρόδο και την Κω, προσέρχονταν συγκροτημένα έμπροσθεν της θαυματουργού Εικόνος του Ταξιάρχου, για να την ασπαστούν ευλαβικά και να παρακαλέσουν τον Μέγα Προστάτη, να έλθει αρωγός και αντιλήπτωρ στα καθημερινά προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Πεντηκοστής στον Πανορμίτη Σύμης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων