16/01/2022 17/01/2022 Σήμερα 16 Ιανουαρίου 2022, Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος προσέφερε την αναίμακτη Θεία Λατρεία και το θυμίαμα της προσευχής τού Λαού του Θεού στο Ι. Θυσιαστήριο τού Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου της Σύμης, ο οποίος σεμνύνεται με το πανηγυρίζον Παρεκκλήσιον τού Αποστόλου Πέτρου, επί τη προσκυνήσει της...
16 Ιανουαρίου, 2022 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2022 - 21:44

Στον Άγιο Νεκτάριο Δρακούντας ο Μητροπολίτης Σύμης

Διαδώστε:
Στον Άγιο Νεκτάριο Δρακούντας ο Μητροπολίτης Σύμης

Σήμερα 16 Ιανουαρίου 2022, Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος προσέφερε την αναίμακτη Θεία Λατρεία και το θυμίαμα της προσευχής τού Λαού του Θεού στο Ι. Θυσιαστήριο τού Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου της Σύμης, ο οποίος σεμνύνεται με το πανηγυρίζον Παρεκκλήσιον τού Αποστόλου Πέτρου, επί τη προσκυνήσει της Τιμίας Αλύσεως αυτού. Συλλειτουργούς του είχε τον π. Στέφανο Μακρή, Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, ενώ το ι. Αναλόγιο διακόνησε ο Ιεροψάλτης κ. Δημοσθένης Γιανναράς.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά το ευαγγελικό του κήρυγμα, αναφέρθηκε στην μορφή τού Αποστόλου Πέτρου και το θαυμαστό περιστατικό της απελευθερώσεώς του από Άγγελο Κυρίου, όπως αυτό περιγράφεται στο Βιβλίο των πράξεων των Αποστόλων, αλλά και στην θαυματουργική θεραπεία των δέκα λεπρών, η οποία μας διδάσκει ότι ο Κύριος είναι ο αληθινός Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, η αγάπη του για μας είναι απεριόριστη και ο άνθρωπος πού δέχεται ποικιλομόρφως την αγάπη Του οφείλει να την ανταποδίδει με την διαρκή ευγνωμοσύνη και την ευχαριστία του προς Αυτόν.

Οι δέκα λεπροί, ενώ αρχικά είχαν κάποια πίστη στον Ιησού Χριστό, αφού όταν τους έδωσε την εντολή πήγαν στους ιερείς, με την διαγωγή τους όμως έδειξαν μεγάλη αχαριστία στον Ευεργέτη τους. Η καρδιά τους δεν ξεχείλιζε από ευγνωμοσύνη και αγάπη για τον Κύριο. Και ο ένας που γύρισε για να Τον ευχαριστήσει ήταν αλλοεθνής Σαμαρείτης, γεγονός για το οποίο ο Χριστός δείχνει να παραπονείται, αφού ρωτά τον Σαμαρείτη: «Δε θεραπεύτηκαν και οι δέκα; Πού είναι οι άλλοι εννέα;»

Δυστυχώς τέτοια αγνωμοσύνη δείχνουν πολλοί άνθρωποι σήμερα. Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε ανάγκη, τρέχει καί ζητά την βοήθεια τού Θεού. Όταν όμως λάβει την ευεργεσία, τότε εύκολα ξεχνά τον Ευεργέτη. Αυτό δείχνει πως η πίστη δεν συνοδεύεται από την αγάπη. Ο Κύριος μας βεβαιώνει στην επί τού όρους ομιλία του, πως ο Θεός δεν αναγνωρίζει τούς ανθρώπους εκείνους, πού έχουν μία τέτοια λειψή καί αρρωστημένη πίστη.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων