17/07/2022 17/07/2022 Με την πατροπαράδοτη ευσέβεια που τον διακρίνει, ο Συμαϊκός Λαός εόρτασε και εφέτος την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και στους τέσσερις επ’ ονόματί της Ιερούς Ναούς του Νησιού. Το εσπέρας της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στο Ναύδριο της Αγίας στην περιοχή «Πότι», χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου, με...
17 Ιουλίου, 2022 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2022 - 14:36

ΣΥΜΗ: Εόρτασαν οι τέσσερεις ναοί του νησιού που είναι αφιερωμένοι στην Αγία Μαρίνα

Διαδώστε:
ΣΥΜΗ: Εόρτασαν οι τέσσερεις ναοί του νησιού που είναι αφιερωμένοι στην Αγία Μαρίνα

Με την πατροπαράδοτη ευσέβεια που τον διακρίνει, ο Συμαϊκός Λαός εόρτασε και εφέτος την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και στους τέσσερις επ’ ονόματί της Ιερούς Ναούς του Νησιού.

Το εσπέρας της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στο Ναύδριο της Αγίας στην περιοχή «Πότι», χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή του π. Χρήστου Σταθοπούλου και του Διακόνου π. Γεωργίου Κακακιού, ενώ το αναλόγιο διακόνησαν οι Ιεροψάλτες κ. Αγαπητός Μιχελλής και κ. Πανορμίτης Κακακιός. Στην εσπερινή ακολουθία, που έλαβε χώρα στο ευσκιόφυλλο προαύλιο έμπροσθεν του Ιερού Ναού, προσήλθαν αρκετοί πιστοί, οι οποίοι άναψαν το κεράκι της πίστεως, προσευχήθηκαν στην Αγία και τέλος δέχθηκαν το καθιερωμένο κέρασμα των ευσεβών Επιστατών.

Σήμερα Κυριακή 17η Ιουλίου, κυριώνυμος ημέρα της εορτής, ο Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον παλαίφατο Κοιμητηριακό Ναό της Αγίας στο Χωριό, όπου στα χρόνια της σκλαβιάς λειτουργούσε η ξακουστή «Σχολή της Αγίας Μαρίνας», ομιλώντας για την ζωή και το διδακτικό παράδειγμα της Αγίας.

Συλλειτουργοί του ήταν ο Πρωτοπρ. π. Στέφανος Μακρής, ο Οικονόμος π. Ελευθέριος Οθίτης, και ο Διάκονος π. Γεώργιος Κακακιός. Το αναλόγιο εκόσμησαν οι Ιεροψάλτες κ. Δημοσθένης, κ. Μιχαήλ Κυπριώτης και κ. Mητροπάνος Δημήτριος.

Καθ’ όλην την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας οι πιστοί συνέρρεαν ευλαβικά για να προσκυνήσουν την Ιερά εφέστια Εικόνα της εορταζομένης Αγίας και παράλληλα να επισκεφθούν τους τάφους των προσφιλών τους, αποδεικνύοντας έτσι, ότι στην Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, οι νεκροί λογίζονται απλά κεκοιμημένοι των οποίων προσδοκούμε την ανάσταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων