10/11/2021 10/11/2021 Στον απόηχο της μεγάλης Πανδωδεκανησιακής Πανηγύρεως του Πανορμίτη, το εορταστικό κλίμα συνεχίσθηκε στη Σύμη την Τρίτη, 9η Νοεμβρίου 2021, με τον εορτασμό της μνήμης του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στον γραφικό ομώνυμο Ι. Ναό του, που βρίσκεται στην περιοχή «Δρακούντα» του νησιού. Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και...
10 Νοεμβρίου, 2021 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2021 - 9:37

Σύμη: Μετά τον Πανορμίτη, η γιορτή συνεχίστηκε στον Άγιο Νεκτάριο

Διαδώστε:
Σύμη: Μετά τον Πανορμίτη, η γιορτή συνεχίστηκε στον Άγιο Νεκτάριο

Στον απόηχο της μεγάλης Πανδωδεκανησιακής Πανηγύρεως του Πανορμίτη, το εορταστικό κλίμα συνεχίσθηκε στη Σύμη την Τρίτη, 9η Νοεμβρίου 2021, με τον εορτασμό της μνήμης του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στον γραφικό ομώνυμο Ι. Ναό του, που βρίσκεται στην περιοχή «Δρακούντα» του νησιού.

Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ως και την Διακονία του θείου λόγου, με συλλειτουργούς του τον π. Στέφανο Μακρή, Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο, τον π. Αντώνιο Μανιά και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Σύμης, κ. Δημοσθένης Γιανναράς, μετά του υιού του, επίσης Πρωτοψάλτου, της Ι. Μονής Πανορμίτου κ. Μερκουρίου Γιανναρά και του εκπαιδευτικού κ. Δημ. Κοπανίδη.

Συμμετείχαν πολυπληθείς πιστοί με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης, κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, τον Αντιδήμαρχο Σύμης, κ. Νικήτα Γρύλλη κ.α., για να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη εικόνα του Αγίου και να λάβουν την ευλογία της Χάρης Του. Μετά την απόλυση η ευλαβής οικογένεια των Επιστατών προσέφερε σ’ όλους τους πιστούς καφέ και εκλεκτά παραδοσιακά κεράσματα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων