06/01/2023 06/01/2023 Τα Άγια Θεοφάνεια εόρτασε σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 η Ιερά Μητρόπολη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της ακριτικής Σύμης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε ο Μέγας Αγιασμός και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Χθες Πέμπτη 5η Ιανουαρίου 2023, παραμονή της εορτής των...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:04

Τα Άγια Θεοφάνεια στην ακριτική Σύμη

Διαδώστε:
Τα Άγια Θεοφάνεια στην ακριτική Σύμη

Τα Άγια Θεοφάνεια εόρτασε σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 η Ιερά Μητρόπολη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της ακριτικής Σύμης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε ο Μέγας Αγιασμός και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Χθες Πέμπτη 5η Ιανουαρίου 2023, παραμονή της εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τέλεσε την  Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου μετά του Εσπερινού της Εορτής στην Ι. Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου Σύμης, έχοντας συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Πατρό, τον Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Δημητρίου και τους Διακόνους π. Γεώργιο Κακακιό και π. Παύλο Τερεζάκη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, «προς καθαρισμόν ψυχών τε και σωμάτων, προς ιατρείαν παθών, προς αγιασμόν οίκων, προς πάσαν ωφέλειαν επιτήδειον». Την ιερά υμνωδία διακόνησαν οι Ιεροψάλτες κ. Ιωάννης Ζαχαρίου και κ. Κων/νος Καλύβας.

Το λειτουργικό τυπικό της παραμονής έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και πολλούς συμβολισμούς, αφού η Εκκλησία μας έχει αφιερώσει την ημέρα αυτή στην προετοιμασία των πιστών με αυστηρή νηστεία και συμμετοχή στις Ι. Ακολουθίες, ώστε να εορτάσουν πνευματικά τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και να λάβουν αξίως τον Μεγάλο Αγιασμό.

Ο Βαπτισθείς Κύριος αγίασε την φύση των υδάτων συντρίβοντας τις κεφαλές των αοράτων δρακόντων, ελευθερώνοντας και τους ανθρώπους από την εξουσία τους. Έτσι με την συμμετοχή μας στην σημερινή λειτουργική Σύναξη και την λήψη του Μεγάλου Αγιασμού, βιώνουμε πνευματικά και άμεσα την Δεσποτική πανήγυρη των Θεοφανείων, αγιαζόμαστε ψυχοσωματικά και καθαριζόμαστε από την αμαρτία και την φθορά.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων