17/01/2021 17/01/2021 Την Μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μέγα τίμησαν σήμερα στη Σύμη, στην παλαίφατη Μονή του Μεγάλου Σωτήρος, Μετόχιο του Πανορμίτου.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος ιερούργησε με συλλειτουργούς τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Πανορμίτου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντωνίου Πατρός ο οποίος άγει και τα Ονομαστήριά του και τον Διάκονο π....
17 Ιανουαρίου, 2021 - 15:22
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2021 - 14:53

Τα Ονομαστήρια του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανορμίτου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανορμίτου

Την Μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μέγα τίμησαν σήμερα στη Σύμη, στην παλαίφατη Μονή του Μεγάλου Σωτήρος, Μετόχιο του Πανορμίτου. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος ιερούργησε με συλλειτουργούς τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Πανορμίτου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντωνίου Πατρός ο οποίος άγει και τα Ονομαστήριά του και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.  Έψαλλαν μελωδικότατα ο κ. Μερκούριος Γιανναράς, μετά του κ. Εμμανουήλ Κυπριώτη.

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ομιλήσας δι’ ολίγων περί της μεγάλης μορφής του εορταζομένου Αγίου, ευχήθη τα δέοντα στον άγοντα τα ονομαστήριά του Καθηγούμενον π. Αντώνιον, αναφερόμενος στην εύορκη διακονία του, καθώς και στο υγιές εκκλησιαστικό του φρόνημα, διά των οποίων με την Χάρη του Θεού και του Ταξιάρχου, υπηρετεί από την Ηγουμενική θέση με αυταπάρνηση την Μονή του Πανορμίτη και ευρύτερα την Εκκλησία.

Ο δε π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την εμπιστοσύνη και την πατρική αγάπη που περιβάλλει την Μονή και τον ίδιον, εκζητών τις Αρχιερατικές του ευχές και ευλογίες για  την συνέχιση της Ηγουμενικής Διακονίας του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων