13/11/2022 13/11/2022 Κατά την εορτή του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος εόρτασε τα ονομαστήριά του, προεξάρχοντας των Ιερών Ακολουθιών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Σύμης. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ομοίως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 12:44
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 12:50

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου

Κατά την εορτή του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος εόρτασε τα ονομαστήριά του, προεξάρχοντας των Ιερών Ακολουθιών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Σύμης.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ομοίως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Σύμης με συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρ. Στέφανο Μακρή, τον Οικονόμον π. Χρήστο Σταθόπουλο, τον Πρεσβ. Παντελ. Μακρόπουλο, τον Πρεσβ. Γεώργιο Χατζηχρυσάφη και τους Διακόνους Γεώργιο Κακακιό και Παύλο Τερεζάκη.

Τα δε αναλόγια διακόνησαν γλυκυφθόγγως ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Δημοσθένης Γιανναράς και οι Ιεροψάλτες κ. Αγαπητός Μιχελλής, κ. Πανορμίτης Κακακιός και κ. Νικόλαος Καμπύλης μεθ’ ετέρων.

Ξεχωριστές παρουσίες ήταν του Δημάρχου Σύμης κ. Ελευθερίου Παπακαλοδούκα, της Προέδρου του Δ. Σ. κ. Σεβαστής Λούπη, του Αντιδημάρχου Σύμης κ. Νικήτα Γρύλλη, του Διοικητού της Δ.Α.Ν. Σύμης Συνταγματάρχη κ. Παναγιώτη Βρανά, του Διοικητού του 549 Τ.Ε. Αντισυνταγματάρχη κ. Γεωργίου Καμπύλαυκου και των εκπροσώπων των λοιπών τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων.

Προ της Απολύσεως, ο π. Στέφανος Μακρής, ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος εκ μέρους των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως προσεφώνησε εορτίως τον Σεβασμιώτατο, μιλώντας εμπνευσμένα για τον Ίδιο και το επιτελεσθέν κατά το διάστημα της Αρχιερατείας του αξιόλογο έργο του.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε από καρδίας, μίλησε για την μεγάλη μορφή του εορταζομένου του Αγίου και ζήτησε τις προσευχές όλων για την θεοφιλή συνέχιση της Αρχιερατικής Διακονίας του στην πολυνησιωτική ακριτική μας Μητρόπολη. Τέλος διένειμε το αντίδωρον και μικρόν εικονίδιον του Ιερού Χρυσοστόμου, εις έναν έκαστον των εκκλησιαζομένων, δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές του ευσεβούς ποιμνίου του.

Τέλος, το πυκνό εκκλησίασμα μετέβη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του και δέχθηκε πλούσια δοχή και εόρτια κεράσματα.

Πανηγυρικός Εσπερινός

Το εσπέρας του Σαββάτου 12ης Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, πλαισιουμένου υπό του Ιερού κλήρου της Νήσου μας. Τα δε αναλόγια διακόνησαν γλυκυφθόγγως ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Δημοσθένης Γιανναράς και ο Ιεροψάλτης κ. Πανορμίτης Κακακιός μεθ’ ετέρων. Μεταξύ των συμμετεχόντων πιστών, παρέστησαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος Υψηλάντης και ο Διοικητής της Δ.Α.Ν. Σύμης Συνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Βρανάς.

Μετά την απόλυση, οι συμμετέχοντες κληρικοί και λαικοί ανέβηκαν στο παρακείμενο Αρχονταρίκι του Ναού, όπου έκαστος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη και δέχθηκε τα εόρτια κεράσματα.

         

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων