09/08/2021 09/08/2021 Την Κυριακή Ζ΄ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Χώρας Σύμης, προκειμένου να τιμήσει την προεόρτια σύναξη της «Παναγίας του Χάρου», αντιγράφου της Εικόνος εκείνης της Νήσου των Λειψών, η οποία εικονίζει την Παναγία να κρατά στην μητρική της...
09 Αυγούστου, 2021 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 9:43

Τα Προεόρτια της “Παναγίας του Χάρου” στη Σύμη

Διαδώστε:
Τα Προεόρτια της “Παναγίας του Χάρου” στη Σύμη

Την Κυριακή Ζ΄ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Χώρας Σύμης, προκειμένου να τιμήσει την προεόρτια σύναξη της «Παναγίας του Χάρου», αντιγράφου της Εικόνος εκείνης της Νήσου των Λειψών, η οποία εικονίζει την Παναγία να κρατά στην μητρική της αγκάλη τον Χριστό, όχι όπως συνηθίζεται ως βρέφος, αλλά κρεμάμενο Νεκρό επί του Σταυρού του μαρτυρίου Του.

Ο Μητροπολίτης καθ’ ότι ο Ιερός Ναός στερείται τακτικού Εφημερίου, συλλειτούργησε με τον Αιδεσιμ. Εφημέριο της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου π. Αντώνιο Μανιά και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, ενώ το ι. Αναλόγιο κόσμησαν οι Ιεροψάλτες κ. Αγαπητός Μιχελλής και κ. Μιχαήλ Τσαβαρής.

Μετά την ανάγνωση του ι. Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος ομίλησε εμπνευσμένα για την διδακτικότατη διήγηση της θεραπείας των δύο τυφλών και του δαιμονιζομένου, αναφερόμενος στα γεγονότα, αλλά και στη σημασία της πίστεως, την οποία μας τονίζει και πάλι η αγία μας Εκκλησία, μέσα από την σημερινή περικοπή του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων