09/02/2023 09/02/2023 “Ἐν πρώτοις μνήσθητι Κύριε, τοῦ ἀρχιεπισκόπου ἡμῶν ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ὅν χάρισαι ταῖς Ἁγίαις σου Ἐκκλησίαις ἐν εἰρήνῃ, σῶον, ἔντιμον ὑγιᾶ, μακροημερεύοντα καί ὁρθοτομοῦντα τόν λόγον τῆς σῆς ἀληθείας”. Σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, εόρτασε την 6η επέτειο από την παμψηφεί...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 21:58

Την 6η επέτειο εκλογής του γιόρτασε ο Μητροπολίτης Σύμης

Διαδώστε:
Την 6η επέτειο εκλογής του γιόρτασε ο Μητροπολίτης Σύμης

“Ἐν πρώτοις μνήσθητι Κύριε, τοῦ ἀρχιεπισκόπου ἡμῶν ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ὅν χάρισαι ταῖς Ἁγίαις σου Ἐκκλησίαις ἐν εἰρήνῃ, σῶον, ἔντιμον ὑγιᾶ, μακροημερεύοντα καί ὁρθοτομοῦντα τόν λόγον τῆς σῆς ἀληθείας”.

Σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, εόρτασε την 6η επέτειο από την παμψηφεί εκλογή του ως Μητροπολίτης, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Οσίου Λουκά του εν Στειρίω στη Σύμη, όπου χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Συλλειτουργοί του ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Πατρός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανορμίτου και ο Διάκονος π. Γεώργιος Κακακιός, ενώ το Ιερόν Αναλόγιον διακόνησε ο Ιεροψάλτης κ. Αγαπητός Μιχελλής και ο κ. Αναστάσιος Μπαλής.

Στην λατρευτική σύναξη συμμετείχαν αρκετοί πιστοί, προκειμένου να τιμήσουν τόσον τον εορταζόμενο Όσιο, όσο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, η εκλογή και η χειροτονία του οποίου εγκαινίασε, όπως αναφέρεται από την Μητρόπολη, αναμφισβήτητα μια νέα σελίδα για την νεοσύστατη Ιερά Μητρόπολη της Σύμης και των ετέρων Νήσων της τοπικής  Εκκλησίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία κλήρος και λαός ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο.

 

 

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων