27/05/2024 28/05/2024 Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 το απόγευμα, απότμημα Ιερού Αμφίου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων. Με τη δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως το ιερό άμφιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου...
27 Μαΐου, 2024 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2024 - 0:07

Απότμημα αμφίου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου κοσμεί πλέον τον Ι.Ν. Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

Διαδώστε:
Απότμημα αμφίου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου κοσμεί πλέον τον Ι.Ν. Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 το απόγευμα, απότμημα Ιερού Αμφίου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Με τη δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως το ιερό άμφιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών και ακολουθούσαν οι ιερείς, το τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη την υποδοχή του Αμφίου του Οσίου Ιωάννου Ρώσσου και τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατκό Εσπερινό:

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο ομιλώντας περί της τιμής των Αγίων Λειψάνων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για τη μεγάλη πνευματική δωρεά του Ιερού Αμφίου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου το οποίο θα φυλάσσεται πλέον δια παντός στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων προς ευλογία του πιστού λαού της Ενορίας και της τοπικής επαρχίας.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Υποδοχή Ιερού Αμφίου Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων 26.5.2024

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων