30/11/2023 30/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε, στις 22 Νοεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης Τρικάλων τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Λουκά του Ιατρού και του νέου Αγιοκαταταχθέντος Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη τα οποία κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Ακολούθησε Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 16:20

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων και πνευματικές ομιλίες στη Μεγάρχη Τρικάλων

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιερών Λειψάνων και πνευματικές ομιλίες στη Μεγάρχη Τρικάλων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε, στις 22 Νοεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης Τρικάλων τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Λουκά του Ιατρού και του νέου Αγιοκαταταχθέντος Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη τα οποία κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Ακολούθησε Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και συγχοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Στο τέλος ο κ. Νεκτάριος ανέγνωσε ευχή υπέρ υγείας των ασθενών αδελφών ενώπιων των Ιερών Λειψάνων των Αγίων.

Μετά το πέρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των Μηνιαίων Συνάξεων με τίτλο “Ανθολόγιο Πίστης” με πρώτο ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Η ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά του Ιατρού”.

Στη συνέχεια, το λόγο είχε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα του με τίτλο: “Δύο σύγχρονες Αγίες μορφές της Εκκλησίας -Άγιος Αθανάσιος Χαμακιώτης και Οσία Γαβριηλία”.

  

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων και πνευματικές ομιλίες στη Μεγάρχη Τρικάλων 23.11.2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων