29/12/2018 18/01/2019 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια και κατάνυξη η υποδοχή της δεξιάς χειρός του Μεγάλου Βασιλείου που αποθησαυρίζεται στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.   Το ιερό λείψανο που μετέφερε ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής, υποδέχτηκε ο...
29 Δεκεμβρίου, 2018 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2019 - 19:23

Η Βέροια υποδέχτηκε τη Δεξιά Χείρα του Μεγάλου Βασιλείου (βίντεο)

Διαδώστε:
Η Βέροια υποδέχτηκε τη Δεξιά Χείρα του Μεγάλου Βασιλείου (βίντεο)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια και κατάνυξη η υποδοχή της δεξιάς χειρός του Μεγάλου Βασιλείου που αποθησαυρίζεται στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Το ιερό λείψανο που μετέφερε ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής, υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, με τη συμμετοχή αρχών,κλήρου και λαού.

 

Στη συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Στο τέλος ο π. Πλάτων μίλησε για το ιστορικό της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου στην Ελλάδα, ενώ ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο για την ευλογία που επεφύλαξαν στον πιστό λαό της Βεροίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων