26/11/2022 26/11/2022 Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για το 2023 και είναι αφιερωμένο στον Μέγα Αλέξανδρο (323 π.Χ. – 2023 μ.Χ.).  Το νέο ημερολόγιο της Μητρόπολης διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως  «Παύλειος Λόγος» (Βενιζέλου 29, Βέροια) και όλους τους ενοριακούς Ιερούς Ναούς. Ο χαιρετισμός του Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας...
26 Νοεμβρίου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2022 - 9:21

Αφιερωμένο στον Μ. Αλέξανδρο το Ημερολόγιο της Μητρόπολης Βεροίας

Διαδώστε:
Αφιερωμένο στον Μ. Αλέξανδρο το Ημερολόγιο της Μητρόπολης Βεροίας

Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για το 2023 και είναι αφιερωμένο στον Μέγα Αλέξανδρο (323 π.Χ. – 2023 μ.Χ.). 


Το νέο ημερολόγιο της Μητρόπολης διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως  «Παύλειος Λόγος» (Βενιζέλου 29, Βέροια) και όλους τους ενοριακούς Ιερούς Ναούς.

Ο χαιρετισμός του Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος

Προσωπικότητα με παγκόσμια εμβέλεια, που έθεσε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ιστορία της ανθρωπότητος και έκανε γνωστό το όνομα της Μακεδονίας και της Ελλάδος σε όλο τον κόσμο, είναι αναμφισβήτητα ο Μακεδόνας Μέγας Αλέξανδρος.

Η Ημαθία έχει δικαίωμα να καυχάται, γιατί ο μέγιστος βασιλεύς των Μακεδόνων, ο λαμπρός στρατηλάτης, που μετέφερε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης, είναι γέννημα και θρέμμα της. Από τα ανάκτορα των Αιγών, όπου ανατράφηκε ο γιός του Φιλίππου του Β ́ και της Ολυμπιάδος, στη Μίεζα, όπου μαθήτευσε στη Σχολή του σπουδαίου Μακεδόνος φιλοσόφου, του Σταγειρίτη Αριστοτέλη, μεγάλωσε, όπως παραδίδουν οι βιογράφοι του, έχοντας την Ιλιάδα του Ομήρου πάντοτε στο προσκέφαλό του και πρότυπό του τον ήρωά της, τον Αχιλλέα.

Στα τριάντα τρία χρόνια της ζωής του δεν επέτυχε μόνο να ενώσει τους Έλληνες, που διχασμένοι μέχρι τότε σε πόλεις-κράτη πολεμούσαν μεταξύ τους αντί να μάχονται εναντίον των κοινών τους εχθρών, των Περσών, και να τους νικήσει οριστικά, αλλά κατόρθωσε και να ενώσει όλον σχεδόν τον τότε γνωστό κόσμο σε ένα βασίλειο με κοινή γλώσσα, την ελληνική, προετοιμάζοντας «κρίμασιν οις οίδεν ο Θεός» τους ανθρώπους για τη διάδοση του Ευαγγελίου.

Αφιερώσαμε το εγκόλπιο Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην προσωπικότητα και την προσφορά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του ευγενούς γόνου της Ημαθίας, του οραματιστού Μακεδόνος, του ευφυούς στρατηγού, του γενναίου στρατιώτου με την εκπληκτική αποφασιστικότητα, την αδάμαστη θέληση και την ατρόμητη ψυχή, που τίμησε και δόξασε το όνομα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων και διετράνωσε στα πέρατα της γης την ελληνικότητά της, αποδίδοντας το οφειλόμενο χρέος τιμής σε αυτόν, του οποίου η φωτεινή παρουσία στην παγκόσμια ιστορία μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες και ως Μακεδόνες και μας δίδει το δικαίωμα να καυχώμεθα ως συμπολίτες του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων