23/10/2023 23/10/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη το απόγευμα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2023  στη Νάουσα, όπου τέλεσε Αγιασμό στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» με την ευκαιρία της ενάρξεως των μαθημάτων του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως. Ακολούθησε ρεσιτάλ κλασικής μουσικής (πιάνου – βιολοντσέλου) από τους κ. Βασιλική...
23 Οκτωβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 23:57

Αγιασμός έναρξης μαθημάτων του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Βεροίας

Διαδώστε:
Αγιασμός έναρξης μαθημάτων του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Βεροίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη το απόγευμα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2023  στη Νάουσα, όπου τέλεσε Αγιασμό στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» με την ευκαιρία της ενάρξεως των μαθημάτων του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε ρεσιτάλ κλασικής μουσικής (πιάνου – βιολοντσέλου) από τους κ. Βασιλική Βαμβακά και κ. Μιλτιάδη Κασσάρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων απηύθυνε πατρικούς λόγους και ευχές για την έναρξη των μαθημάτων, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αρσένιο Χαλδαιόπουλο, ο οποίος έχει την επίβλεψη του έργου που συντελείται στο Μητροπολιτικό Κέντρο, προς τον Διευθυντή του Ωδείου κ. Γεώργιο Ορδουλίδη και όλους τους συνεργάτες του, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Mε τη χάρη του Θεού, την οποία επικαλεσθήκαμε στον Αγιασμό που μόλις τελέσαμε, εγκαινιάζου­με και φέτος τα μαθήματα και τις λοιπές δράσεις του Ωδείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, εδώ στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτι­σμού «Παντάνασσα».

Ευχηθήκαμε και ευχόμεθα στον Θεό να ευλογεί τις προσπάθειες και των διδασκόντων και των διδασκομένων, των μαθητών και των καθηγητών όλων των τμημά­των του Ωδείου μας, ώστε να χαί­ρο­νται με τους καρπούς των κόπων τους και την πρόοδό τους.

Είναι αλήθεια, βεβαίως, ότι στην περίπτωση του Ωδείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως δεν έχουν μόνο οι μαθητές και οι καθηγητές του την ευκαιρία να χαίρονται για τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους, αλλά έχουμε και όλοι εμείς τη χαρά να διαπιστώνουμε και να απολαμβάνουμε αυτούς τους καρπούς.

Πάντοτε παρακολουθούμε με πολ­λή αγάπη και πατρική στοργή όλες τις δράσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως και χαιρόμεθα γιατί με αυτές προσφέρουμε τόσο στα παιδιά και στους νέους μας όσο και στους μεγαλύτερους αδελ­φούς μας, αλλά η δική σας πρόοδος και οι καρποί των δικών σας κόπων μας χαροποιούν ακόμη περισσό­τερο, γιατί μπορούμε να τους απολαμβάνουμε· να απολαμβά­νου­με τη μουσική και τους παρα­δοσιακούς χορούς που μας ξε­κου­ράζουν και μας τέρπουν.

Και έχουμε πολλές τέτοιες ευ­καιρίες, άλλοτε ιδιαίτερες, θα έλε­γα, όπως το αποψινό ρεσιτάλ πιά­νου και βιολοντσέλου, που θα απο­λαύσουμε σε λίγο, και άλλοτε στις ποικίλες εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως και ιδιαι­τέρως στις εκδηλώσεις των Παυ­λείων, και ακόμη πολλούς από τους μαθητές του Ωδείου μας ως μέλη της ορχήστρας και της χο­ρω­δίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ή στα αναλόγια των ιερών μας ναών.

Η πρόοδος αυτή του Ωδείου μας οφείλεται στην αγάπη όλων σας για τη μουσική αλλά και στην αγάπη σας για το έργο αυτό της τοπικής μας Εκκλησίας.

Πολλά οφείλουμε βεβαίως και στη φροντίδα και την προσπάθεια των καθηγητών και των καθηγη­τριών του Ωδείου μας, αλλά και πρωτί­στως του Διευθυντού του κ. Γεωργίου Ορδουλίδη, άρχοντος Μαΐστορος του Οικουμενι­κού μας Πατριαρχείου, ώστε να λειτουρ­γούν όλα άψο­γα. Σας ευχαριστώ γι᾽ αυτό όλους θερμά και σας ευλογώ από καρδίας. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω και τον π. Αρσένιο Χαλδαιόπουλο, ο οποίος έχει την επίβλεψη του έργου που συντελείται στο Μητροπολιτικό Κέντρο μας, υπό την ευλογία της Παντάνασσας, και όλους τους συνεργάτες του.

Και εύχομαι πατρικά και με πολλή αγάπη η χάρη και η ευλογία του Θεού να σας ενισχύει όλους, μαθητές και καθηγητές, στο έργο σας, στα μαθήματα σας και στη ζωή σας, και να προοδεύετε σε κάθε καλό.

Θερμότατα όμως ευχαριστώ τους δύο εκλεκτούς συνεργάτες του Ωδείου μας, ταλαντούχους μουσι­κούς και σολίστες στο πιάνο και στο βιολοντσέλο, για το ρεσιτάλ που θα δώσουν με την ευκαιρία της ενάρξεως των μαθημάτων του Ωδείου μας και το οποίο θα απο­λαύσουμε στη συνέχεια.

Τους συγχαίρω και τους ευχαρι­στώ από καρδίας.

Ας τους απολαύσουμε!»

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων