13/10/2022 13/10/2022 Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στο Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα. Μετά τον Αγιασμό που τελέσθηκε στις 12 Οκτωβρίου, ακολούθησε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από σπουδαστές του Ωδείου και της Σχολής, το οποίο παρουσίασε η...
13 Οκτωβρίου, 2022 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2022 - 11:23

Αγιασμός στο Ωδείο και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Βεροίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αγιασμός στο Ωδείο και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Βεροίας (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στο Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα.

Μετά τον Αγιασμό που τελέσθηκε στις 12 Οκτωβρίου, ακολούθησε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από σπουδαστές του Ωδείου και της Σχολής, το οποίο παρουσίασε η Γραμματέας του Ωδείου κ. Μαρία Χαλδαιοπούλου.

Ο Ιεράρχηςς στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: Για μία ακόμη χρoνιά τελέσαμε σήμερα με πολλή χαρά τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του Ωδείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως και επικαλεσθή­κα­με τη χάρη του Θεού και σε αυτή την ωραία δράση της τοπικής μας Εκκλησίας, τους καρπούς της οποίας έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε όλοι, μαθητές, καθηγητές αλλά και όλοι εμείς, που παρακαλουθούμε με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον τις προσπάθειές σας, και έχουμε τη χαρά να σας ακούμε και να διαπιστώνουμε την πρόοδο και την εξέλιξή σας σε διάφορες εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως είτε στη διάρκεια των Παυλείων είτε με άλλες ευκαιρίες, όπως ήταν οι φετινοί εορτασμοί του Ολοκαυτώματος της Ναούσης και της Μονής της Παναγίας Δοβρά, αλλά και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Μας χαροποιεί όλως ιδιαιτέρως το γεγονός ότι βλέπουμε παιδιά όλων των ηλικιών να πλαισιώνουν τα τμήματα του Ωδείου μας και να εξελίσσονται στη συνέχεια σε μέλη είτε της χορωδίας είτε της ορχήστρας της Μητροπόλεώς μας, αλλά και τα τμήματα της Βυζαντινής Μουσικής τα οποία παρακολουθούν και αδελφοί μας μεγαλύτεροι στην ηλικία, κάποιοι από τους οποίους διακονούν στη συνέχεια και τα αναλόγια των ιερών μας ναών.

Αυτό οφείλεται στην αγάπη όλων σας για τη μουσική και στην προσπάθεια που καταβάλλετε τόσο οι μαθητές για να ανταπο­κριθείτε στα μαθήματα όσο και οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του Ωδείου μας αλλά και ο Διευθυντής μας, για να σας μεταδώσουν τη γνώση της μουσικής και την αίσθηση της αρμονίας. Και δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τίποτε δεν μπορούμε να επι­τύχουμε χωρίς προσπάθεια.

Αυτή την καλή προσπάθεια σας προτρέπω και εγώ πατρικά να συ­νεχίσετε και τη νέα χρονιά, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που σας προσφέρει η Ιερά Μητρόπολή μας με το Ωδείο της, διότι μαζί με την καλλιέργεια της φωνής και της μουσικής θα πρέπει να καλλιεργούμε και τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας, ώστε να έχουμε και στην ψυχή μας και στη ζωή μας την αρμονία που επι­διώ­κουμε να έχουμε στη μου­σική.

Με την ευκαιρία του Αγιασμού θα ήθελα να ευχαριστήσω πρωτίστως τον κ. Γεώργιο Ορδουλίδη, άρχοντα Μαίστορα του Οικουμενι­κού μας Πατριαρχείου και διευθυντή του Ωδείου, για τη φροντίδα του ώστε όλα να λειτουργούν άψο­γα, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του Ωδείου για την προσφορά τους στο έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και την αγάπη με την οποία το περιβάλλουν, και ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον π. Αρσένιο Χαλδαιόπουλο, ο οποίος έχει την επίβλεψη όλου αυτού του συγκροτήματος και όλης αυτής της προσπαθείας, αλλά να ευχαριστήσω και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου συμβάλλουν στην καλή λειτουργία αυτού του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο τιμά ιδιαίτερα τη Μητρόπολή μας με τις ωραίες εκδηλώσεις τις οποίες πραγματοποιεί.

Εύχομαι πατρικά και με πολλή αγάπη η χάρη και την ευλογία του Θεού να σας συνοδεύει και στα μαθήματά σας εδώ στο Ωδείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και σε όλη τη ζωή σας, και να προσπα­θείτε πάντοτε με ζήλο και με αγάπη για να επιτυγχάνετε τους σκοπούς σας.

Εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους σας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων