13/11/2022 13/11/2022 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι απονομές πτυχίων των εθελοντών του τομέα υγείας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας, παρουσία του Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονος, χθες το απόγευμα στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια. Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο με τις δράσεις και το σπουδαίο έργο που επιτελούν τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 14:21

Απονομή πτυχίων σε εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Βεροίας παρουσία του Μητροπολίτη Παντελεήμονος

Διαδώστε:
Απονομή πτυχίων σε εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Βεροίας παρουσία του Μητροπολίτη Παντελεήμονος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι απονομές πτυχίων των εθελοντών του τομέα υγείας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας, παρουσία του Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονος, χθες το απόγευμα στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο με τις δράσεις και το σπουδαίο έργο που επιτελούν τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Βεροίας.

Aκολούθησαν οι χαιρετισμοί της προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ Βεροίας κ. Ευσεβείας Γκουντής – Δουλκέρογλου, του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντωνίου Αυγερινού και του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Στη συνέχεια με συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η απονομή πτυχίων των Εθελοντών του Τομέα Υγείας, ενώ εκ μέρους Εθελοντών απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η κ. Άννα Κουϊκόγλου.

Κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ Βεροίας απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα, για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που πρόσφερε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κατά την 25χρονη θητεία του ως Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος, στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιο Αυγερινό και στον πρώην πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Βεροίας κ. Παύλο Πυρινό.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγές Βεργίνας και την Σχολική Χορωδία Βεροίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικού κ. Ελένης Αναγνώστου.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η Εκπαιδεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Βεροίας κ. Χρυσούλα Λιούλια.

Ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Βεροίας

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη χαρά ευρίσκομαι σήμερα στην εκδήλωση αυτή του Πα­ραρτήματος Βεροίας του Ελλη­νι­κού Ερυθρού Σταυρού, για να συγ­χαρώ τις νέες εθελόντριες, οι οποί­ες με ζήλο, με αγάπη και με διά­θεση προσφοράς εντάχθηκαν στις τάξεις του Ελληνικού Ερυ­θρού Σταυρού, για να συνεχίσουν το σπου­δαίο έργο το οποίο επιτελεί ο Ερυθρός Σταυρός πολλές δεκα­ε­τι­ες τώρα αθόρυβα και με ανιδιοτέ­λεια για τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Σε μία εποχή δύσκολη, όπως η σημερινή εποχή, σε μία εποχή στην οποία κυριαχεί δυστυχώς η ιδιοτέ­λεια, και όπου ακόμη δεν κυριαρ­χεί, επικρατεί η αδιαφορία για τον συνάνθρωπο, η επιφυλακτικότητα ή και ο φόβος, τα μέλη του Ελληνι­κού Ερυθρού Σταυρού δίδουν με πολλή αγάπη ένα παράδειγμα ανι­διο­τελούς προσφοράς προς κάθε άνθρωπο, ένα παράδειγμα αλλη­λεγ­γύης και συμπαραστάσεως στους συνανθρώπους μας και στο κοινωνικό σύνολο.

Γιατί η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις, δεν ξεχωρίζει ανθρώπους από την καταγωγή, το χρώμα, τις συνήθειες και τη θρη­σκεία, αλλά όπως γράφει και ο ιδρυτής της τοπικής μας Εκκλη­σίας, ο πρωτοκορυφαίος απόστο­λος Παύλος, «η αγάπη πάντα στε­γει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει».

Και αυτήν ακριβώς την αγάπη εκ­φράσατε και εσείς με την απόφασή σας να παρακολουθήσετε τα μαθή­ματα της Σχολής του Ερυθρού Σταυρού και να καταρτισθείτε ανά­λογα, ώστε να προσφέρετε στους συνανθρώπους, στους πάσχοντες και ενδεείς αδελφούς μας, χωρίς να περιμένετε ευχαριστίες ή ανταλ­λάγματα, γιατί η αγάπη δεν προσφέρει για να πάρει, δεν προσ­φέρει για να ανταμειφθεί ή να κερδίσει. Αυτό είναι πολύ σημαντι­κο, όχι μόνο γιατί εξυπηρετείτε ποι­κίλες κοινωνικές ανάγκες, αλλά και γιατί με την προσφορά σας παρακινείτε και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της προσφοράς σας.

Σας συγχαίρω, λοιπόν, για τη θέλησή σας να βοηθήσετε συναν­θρώπους μας που έχουν ανάγκη και να ενισχύσετε το έργο του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος έχει σημαντική δράση στην πόλη μας και γενικότερα αλλά και πάντοτε συμπαρίσταται και συμπράττει στο έργο και τις εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Σας εύχομαι ολό­ψυχα υγεία και δύναμη για να επιτύχετε στο έργο σας».

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων