26/03/2022 26/03/2022 Το Σάββατο 26 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τη Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος. Κατά τό Συλλείτουργο τελέστηκε και η χειροτονία ενός νέου πρεσβυτέρου. Συγκεκριμένα, έλαβε...
26 Μαρτίου, 2022 - 15:44
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2022 - 15:48

Αρχιερατικό συλλείτουργο και χειροτονία πρεσβυτέρου στην Κατερίνη

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο και χειροτονία πρεσβυτέρου στην Κατερίνη

Το Σάββατο 26 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τη Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.

Κατά τό Συλλείτουργο τελέστηκε και η χειροτονία ενός νέου πρεσβυτέρου. Συγκεκριμένα, έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Μελέτιος Παράσχου.

Ο νέος Πρεσβύτερος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, χειροτονήθηκε διάκονος στην Κατερίνη το 2018, ενώ υπηρέτησε όλο αυτό το διάστημα ως Ιδιαίτερος Γραμματέας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος κατά την προσλαλιά του, πριν τη χειροτονία επισήμανε: «Μέσα στην κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προεοερτάζουμε Ανάσταση και Πεντηκοστή. Σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής επικαλούμαστε την κάθοδο του Παρακλήτου Πνεύματος, αφού τελείται η χειροτονία ενός νέου Πρεσβυτέρου της τοπικής Εκκλησίας. Η χειροτονία τελείται μεταξύ δύο μεγάλων εορτών: του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Σταυροπροσκυνήσεως. Και αυτό δεν είναι μια απλή εορτολογική σύμπτωση. Εάν εμβαθύνει κανείς στη διαπίστωση αυτή, θα διακρίνει μια εσωτερική σχέση που υπάρχει μεταξύ της ιεροσύνης και των δύο αυτών εορτών. Διότι έργο του ιερέα είναι ο ευαγγελισμός της ειρήνης, της αγάπης, της δικαιοσύνης του Θεού στον σύγχρονο κόσμο. Και αυτό το έργο μοιάζει με τη σταυρική πορεία του Χριστού, καθώς ποικίλοι πειρασμοί και δυσκολίες καθιστούν την ιερατική πορεία έναν ανηφορικό Γολγοθά, στην κορύφωση όμως του οποίου λάμπει πάντοτε το φως της Αναστάσεως».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, τέλος, συνεχάρη τους γονείς του νέου Πρεσβυτέρου, ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους λοιπούς κληρικούς και όλο το εκκλησίασμα.

Στη χειροτονία συμμετείχαν πολλοί κληρικοί, ιεροψάλτες και ιερόπαιδες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις Ιερές Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης, Βεροίας, Αιτωλίας, Εδέσης, Φλωρίνης, Κηφισίας, και την οικεία Μητρόπολη Κίτρους.

Συμμετείχαν επίσης συμπροσευχόμενοι οι γονείς του χειροτονούμενου, Χριστόδουλος και Κωνσταντία, οι αδελφές και λοιποί συγγενείς, καθηγητές και συμφοιτητές, γνωστοί και φίλοι, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων/νος Ζέρβας. Παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος και ο Δήμαρχος Κατερίνης Κων/νος Κουκοδήμος. Μήνυμα απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Ιδιαίτερα παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση νέων, κυρίως στελεχών του Γραφείου Νεότητας, καθώς ο νέος Πρεσβύτερος διακονεί στο ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως ως Κατηχητής και Υπεύθυνος του Προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη».

Ο νέος Πρεσβύτερος θα υπηρετήσει ως εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Κατερίνης, ενώ θα συνεχίσει τη διοικητική και ποιμαντική διακονία του.

Δείτε περισσότερες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων