20/10/2022 20/10/2022 Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου το πρωί στον ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας τελέστηκε Δοξολογία για τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος στο τέλος απηύθυνε πατρικούς λόγους και ευχές. Στο τέλος διαβάστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,  Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 17:23

Δοξολογία για τον προστάτη της ΕΛ.ΑΣ Άγιο Αρτέμιο στη Βέροια (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Δοξολογία για τον προστάτη της ΕΛ.ΑΣ Άγιο Αρτέμιο στη Βέροια (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου το πρωί στον ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας τελέστηκε Δοξολογία για τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος στο τέλος απηύθυνε πατρικούς λόγους και ευχές.

Στο τέλος διαβάστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,  Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα για τον εορτασμό της «Ημέρας Ελληνικής Αστυνομίας» και της Μνήμης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου.

Ο ιεράρχης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

 «Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και η Ελληνική Αστυ­νομία τιμά τον προστάτη της Άγιο. Γι᾽ αυτό και με πολλή χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Διευθυντού της Αστυνομίας της πόλεώς μας να τελέσουμε δοξολογία επί τη μνήμη του αγίου Αρτεμίου και να ευχηθούμε σε όλες τις γυναίκες και όλους τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετείτε στη Βέροια και στην Ημαθία, ο άγιος Αρτέμιος να είναι προστάτης, συμπαραστάτης και βοηθός στο πολύ σπουδαίο αλλά συγχρόνως και πολύ υπεύθυνο και επικίνδυνο έργο που επιτελείτε και για την κοινωνία μας και για την πατρίδα μας.

Όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη ευθύνη που σας έχει εμπιστευθεί το κράτος μας, αναθέτοντάς σας όχι μόνο να μεριμνάτε για την προστασία των πολιτών από εγκληματικές συμπεριφορές και δράσεις, αλλά και να στέκεσθε με ευαισθη­σία και ενσυναίσθηση δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας και σε κάθε ανάγκη και κίνδυνο που αντιμετω­πίζει, συχνά και με κίνδυνο και της δικής σας ζωής.

Δυστυχώς στις ημέρες μας η εγκλη­ματικότητα έχει πολλές μορφές και χρησιμοποιεί ποικίλους τρόπους, για να επιτύχει τους στόχους της, στόχους που είναι πολλές φορές φρικτοί και αποτρόπαιοι. Και δεν διστάζει να χρησιμοποιή­σει όλα τα σύγχρονα μέσα που προσφέρει η τεχνολογία και το διαδίκτυο, κάτι που κάνει και τη διάδοσή της ευκολότερη και την αντιμετώπισή της δυσκολότερη.

Είμεθα όμως βέβαιοι ότι εσείς χάρη στην επιστημονική και επιχε­ιρησιακή κατάρτιση που λαμβά­νετε στην Αστυνομία ανταποκρίνεσθε με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες των πολιτών αλλά και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα. Γιατί γνωρίζουμε ότι δεν περιοριζεσθε μόνο στις αυστηρά υπηρεσιακές σας αρμοδιότητες και τα καθήκοντα σας, αλλά είσθε πάντοτε δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη βοηθείας, και ακόμη συμπαρί­στασθε και στο έργο και τις δράσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Με την ευκαιρία της σημερινής εορτής του προστάτου σας αγίου Αρτεμίου και μαζί με τις ευχές μου, η χάρη και η βοήθειά του να σας ενισχύει και να σας στηρίζει στο έργο σας, θα ήθελα να σας εκφρά­σω και τις θερμές ευχαριστίες μου για τη συνεργασία και τη συνδρομή σας στο έργο της Εκκλησίας μας, και να σας ευχηθώ υγεία και δύνα­μη στην εκπλήρωση της αποστολής σας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων