10/05/2023 10/05/2023 Την Τρίτη 9 Μάϊου το απόγευμα στα προπύλαια του περικαλλούς Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Διαβατού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Δεξιάς Χείρας του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος. Το Ιερό Λείψανο μετέφερε από την αρχόντισσα των Επτανήσων, την όμορφη Κέρκυρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ το υποδέχτηκε ο...
10 Μαΐου, 2023 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2023 - 16:32

Η ενορία του Διαβατού υποδέχτηκε τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η ενορία του Διαβατού υποδέχτηκε τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 9 Μάϊου το απόγευμα στα προπύλαια του περικαλλούς Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Διαβατού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Δεξιάς Χείρας του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε από την αρχόντισσα των Επτανήσων, την όμορφη Κέρκυρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ το υποδέχτηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, παρουσία κληρικών της Μητροπόλεως  και πλήθους ευλαβών πιστών.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Μεσοπεντηκοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Η Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος θα παραμείνει στην ενορία του Διαβατού μέχρι την Κυριακή 14 Μαίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τον δραστήριο προιστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Λάζαρο Μουρατίδη.

Στο τέλος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο και τη συνοδεία του, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Μέσα στην ευφρόσυνη ατμόσφαι­ρα της αναστασίμου περιόδου αλλά και της προετοιμασίας για την ιερά πανήγυρη του ενοριακού ιερού ναού του Διαβατού, του αφιερω­μένου στους αγίους θεοστέπτους βασιλείς και ισαποστόλους Κων­στα­ντίνο και Ελένη, είχαμε προ ολίγου τη μεγάλη ευλογία να υπο­δεχθούμε με συγκίνηση και κα­τάνυξη τη δεξιά χείρα του μεγάλου πατρός της Εκκλησίας μας, του αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τρι­μυ­θούντος, του θαυματουργού.

Είμεθα ευγνώμονες και υπόχρεοι της αγάπης σας και του κόπου σας, Σεβασμιώτατε Άγιε Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ.κ. Νεκτάριε, γιατί για άλλη μία φορά, χωρίς να υπολογίσετε τον κόπο του ταξιδίου και τις πολλές υπο­χρεώσεις σας στην Ιερά σας Μη­τρόπολη, δεχθή­κατε με την καλω­σύνη που σας χαρακτηρίζει την παράκλησή μας, και μας μεταφέ­ρατε σήμερα το ιερό αυτό κειμήλιο και θησαύρισμα της πίστεώς μας, τη δεξιά χείρα του αγίου Σπυρί­δωνος στο Διαβατό και την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Να­ούσης και Καμπανίας.


Είμεθα βαθύτατα ευγνώμονες, γιατί προσφέρετε στους ευλαβείς ενορίτες του Διαβατού αλλά και σε όλο τον πιστό κλήρο και λαό της Ημαθίας την ευκαιρία να το προ­σκυνήσουμε και να λάβουμε τη χα­ρη και την ευλογία του αγίου Σπυ­ρίδωνος, να λάβουμε τη χάρη του Θεού. Διότι ο Θεός είναι αυτός, ο οποίος όχι μόνο ενίσχυσε και εν­δυνάμωσε τον άγιο Σπυρίδωνα για να επιτελέσει με αυτό το χέρι, το οποίο ασπαζόμεθα εν ευλαβεία σήμερα, το θαύμα με το κεραμίδι, με το οποίο κατετρόπωσε τον αιρε­τικό και Χριστομάχο Άρειο, αλλά και το διατήρησε άφθαρτο και το ανέδειξε, όπως και το λοιπό σεπτό και χαριτόβρυτο ιερό σκήνωμά του, ακένωτο θησαυρό θαυμάτων και ιάσεων και αείρροο πηγή ευλογίας και χάριτος για όλους μας αιώνες τώρα.

Σας ευχαριστούμε και πάλιν και πολλάκις, γιατί η ευγενής και αγαπώσα καρδία σας θέλησε να κάνει και εμάς μετόχους αυτής της ουρανίου ευλογίας, την οποία εσείς καθημερινά απολαμβάνετε, έχοντας τον θαυματουργό άγιο Σπυρίδωνα παροικούντα και με­νοντα στην Ιερά Μητρόπολή σας και στην ευλογημένη νήσο της Κερ­κύρας, της οποίας είναι έφορος και προστάτης, και σας παρακαλώ να απευθύνετε λόγο αγαθό και επι­στηρικτικό προς τον ευσεβή λαό του Θεού που ήλθε σήμερα για να υποδεχθεί το ιερό λείψανο και να λάβει την ευλογία του αγίου Σπυ­ρίδωνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων